Vad är Sriracha Hot Sauce?

Ursprung och användningsområden

Vad är sriracha? Uttalad seer-RAH-shah, det är en het chili sås som kallas för kusthamnen i Thailand som den kommer från. Det är också känt som rostersås eftersom det Kalifornien-skapade Huy Fong-märket har en lugg på flaskan. Det allmänna receptet på sriracha innehåller markchili, vinäger, vitlök, socker och salt och var först utvecklad för att servera med skaldjur.

I USA är Huy Fong-märket den mest kända sriracha chili-sås eller varm sås.

Företaget är baserat i Irwindale, CA. Sriracha är likadant i smak för chili pasta, men med mycket mer värme. Huy Fong ta på sig Thai sriracha är tjockare och mindre söt än en typisk thailändsk sriracha, men det gör ett utmärkt mångsidigt kryddor som världen över, särskilt amerikaner, har tagit om.

Sriracha användningsområden

Sriracha används bara de flesta heta såser används: att lägga till lite spiciness till annars milda rätter. Det används vanligtvis strax innan maten serveras.

Här är bara några sätt som sriracha används:

Sriracha Receptförslag

Det är en missnöje att "laga mat" med sriracha, eftersom det bäst läggs till strax efter att maten har tagits bort från värmen.

Men genom att lägga till sriracha är det spiciness som de flesta söker. Smaken kan bibehållas i vissa recept. Om du letar efter något nytt, här är ett recept att börja honing dina sriracha färdigheter i köket:

Szechuan Style Chinese Noodles

Var kan man köpa Sriracha

De flesta livsmedelsbutikerna kommer att bära Huy Fong Foods 'Sriracha sås. Deras andra två produkter, chili vitlök och sambal oelek säljs också. Aficionados kan också köpa Huy Fongs sriracha vid fallet (12 17-uns flaskor).