Pierogie Carbonara

Pierogie Carbonara är en läcker twist på det klassiska italienska receptet med stor fylld pasta fylld med potatis och ost. Du kan hitta dem frusna i någon mataffär. Mrs T's Pierogies är det märke jag gillar bäst.

"Carbonara" är en italiensk term som betyder pasta bestruket med ägg och parmesanost. Jag lägger till ny basilika och lite tung grädde för mer smak och en silkeslen konsistens.

Det är lite knepigt att belägga de stora fyllda halvmånarna med äggblandningen, vilket är anledningen till att cremeadditionen hjälper. Bara jobba snabbt men noga och du kommer att ha framgång.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor stekpanna, laga baconet tills det är skarpt. Ta bort bacon från stekpannan, lägg på pappershanddukar för att tömma, smula och lägga åt sidan.

Ta en stor kruka med vatten till en rullande koka. Tillsätt pierogierna och laga, rör om och om tills tills den fyllda pasta är öm och fyllningen är varm. Det tar ungefär 4 till 8 minuter, beroende på varumärke.

Under tiden, i en medium skål, kombinera ägg, grädde och hälften av Parmesan ost; slå bra.

När pierogierna är grundligt uppvärmda och ömma, dränera dem i en kolv och omedelbart återvända till potten. Tillsätt äggblandningen och rör försiktigt tills såsen pålägger pastan och förtjockar. Strö med bacon, kvarvarande ost och basilika; kasta försiktigt och servera omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 461
Totalt fett 26 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 203 mg
Natrium 350 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 5 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)