Sweet and Savory Spiced Papaya Raisin Chutney Recept

Chutney är en populär maträtt med ursprung i indiska kök. Chutneys är extremt mångsidiga och kan inkludera allt från vad andra kan kalla en sallad, salsa eller till och med gelé eller sylt . De kan vara tjocka eller släta och sträcker sig mycket i form av smaker och kryddor.

Chutneys görs vanligtvis fräscha och kan tillverkas av olika frukter, grönsaker och kryddor. För att göra en chutney, välj ingredienserna blandas och smälter sedan långsamt för att blanda och smaka på smakerna.

Papaya är en näringsrik kraftverk av en tropisk frukt. De är en rik källa till naturligt vitamin C och vitamin A och är en stor fiberkälla. Papayas är också kända för sin förmåga att hjälpa till med matsmältning både på grund av deras höga naturliga fiberinnehåll och det faktum att de innehåller papain, ett enzym som hjälper till vid uppslutning av proteiner.

I detta papaya-raisin chutneyrecept får söt papaya lite extra snap från varma och tröstande kryddor, ingefära och torr senap. Gyllene rosiner lägger till chutneyens konsistens. Denna chutney är mycket lätt att göra och går bra med kyckling, fläsk och till och med som en spridning för toast.

Chutneys tenderar att vara chunky av naturen och detta recept är inget undantag. Om du föredrar att göra en slät sås, purea bara den kokta och kylda blandningen i en matprocessor innan du serverar. Du kommer aldrig tillbaka till butikköpta chutney efter att ha provat den här läckra homecooked chutneyen!

* Obs! När du gör hemlagade chutneys är färska ingredienser nyckeln. Medan papaya finns i livsmedelsbutiker året runt är högsäsongen för frukten tidig sommar och höst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i en stor tung kastrull över medium till medium låg värme. Tillsätt lök och saut i 2 minuter. Tillsätt vitlök och sautera ytterligare 1 minut, omrör ofta.
  2. Tillsätt cider vinäger, brunt socker, lime juice, ingefära , kanel , muskotnöt , allspice , salt och torr senap . Rör tills det är väl kombinerat.
  3. Lägg till papaya och russin . Minska värmen till låg och simma i 5 minuter, omblandning ibland.
  4. Efter 5 minuter avlägsnas från värme och låt svalna till rumstemperatur.
  1. Koka i 2 timmar i kylskåpet innan det serveras. Kyl över eventuella rester i en täckt glasbehållare.