Lacto-Fermented Green Beans

Lakto-fermenterade livsmedel, inklusive dessa läckra gröna bönor, är rika på friska probiotika. Prova detta recept och dess variationer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lös saltet i det filtrerade vattnet. Det är viktigt att använda filtrerat vatten eftersom klor och andra kemikalier i de flesta kommunala kranvatten kan störa jäsningsprocessen.
  2. Tvätta de gröna bönorna och ta av stavändarna och spetsarna.
  3. Placera en ren glaskärl på sin sida (det är inte nödvändigt att sterilisera burken för detta recept, bara se till att det är mycket rent). Det är lättare att få de gröna bönorna att stiga rakt om du börjar med burken på sidan istället för att ladda bönorna inifrån. Förpacka bönorna så hårt att det är omöjligt att klämma i jämn ytterligare en böna. De gröna bönorna kommer att krympa lite när de fermenterar, men packar dem ordentligt, så att de kommer att vara nedsänkta i saltlake och inte flyta ut ur den.
  1. När burken är full, sätt den upprätt. Häll saltlösningen över gröna bönor. De måste vara helt täckta av saltlake. Täck burken löst med ett lock.
  2. Placera burken på en liten tallrik för att få överflödet som kan hända under aktiv jäsning. Låt burken stå vid rumstemperatur i 24 - 48 timmar.
  3. Efter de första 24 timmarna, ta av locket och kontrollera din jäsning. Du bör börja se några bubblor och det kommer att börja utveckla en mild, uppfriskande sur lukt (som en lättare version av surkål).
  4. När du ser och lukter tecken på att de gröna bönorna aktivt fermenterar, överför burken till dörren till ditt kylskåp. Det här är den varmaste delen av ditt kylskåp men fortfarande kallare än rumstemperaturen - perfekt för dina gröna bönor att hålla långsamt jäsning.

Fermenterade gröna bönor är redo att äta 1 - 2 veckor efter att du har gjort dem. Om du planerar att lagra dem längre än en månad, flytta burken till en svalare del av ditt kylskåp (en av de centrala hyllorna istället för insidan av kylskåpsdörren).

Du kan njuta av dina jästa gröna bönor rakt ut ur burken som en pickle eller använda dem i recept.

Tänk på att matlagning förstör de goda probiotiska bakterierna. Försök hugga de fermenterade bönorna och lägg dem till kornbaserade sallader som tabouleh , eller hugga dem små och använd dem i stället för kaprar. Om du bestämmer dig för att lägga till dem på en lagad maträtt som soppa, lägg till dem i sista minuten efter att du har stängt av spisen.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 0
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,166 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)