Papaya Lagring och urval

Papaya är mycket ömtåliga men deras hållbarhet kan förlängas

Papaya är infödd till Mexiko och Sydamerika. Den odlas också i andra tropiska platser runt om i världen. Frisk papaya frukt är tillgänglig året runt på de flesta marknader, tack vare importerade grödor. Papaya nektar finns i burk och flaska. Vissa marknader bär också hackad frukt i juice i det kalla fallet av producentavdelningen i närheten av saft. De paprikafröna är ätbara, men huden är inte. Eftersom de flesta papaya som konsumeras i USA kommer att ha rest långa sträckor, är det viktigt att välja den mest mogna frukten för att få den bästa smaken och veta hur länge den kommer att behålla.

Som med de flesta typer av frukt har papaya en kort hållbarhet, så det måste förberedas snabbt.

Papaya Selection

För det första är det viktigt att veta vad frukten ser ut. Även om papayafrukten kan väga upp till en hel del tjugo pund, är den genomsnittliga papaya på marknaden ungefär sex inches lång och väger från ett till två pund.

Välj frukter som är mest gula med lite grön och låt dem riva fullt ut hemma. När den är mogen är huden ljusgul. Omodad frukt kommer att vara en övergripande ljusgulgrön men inte helt grön.

Mogen frukt bör vara fast men ge ut för mildt tryck, känner sig tungt för sin storlek och har jämn hud utan några fläckar. Så länge det inte är resultatet av blåmärken eller skärningar, är några svarta eller mögliga fläckar helt okej och påverkar inte köttets smak.

Som med de flesta frukter, använd din näsa. Den mogna papaya ska ha en söt doft. Undvik frukt som är alltför mjuka om du inte tänker puréa dem och använd genast.

Papaya Storage

Ripe papaya ska kylas för att sakta ner mogningsprocessen. Papaya kommer mogna inom några dagar vid rumstemperatur, och ännu snabbare om du lägger dem i en papperspåse. En gång mogen, kommer denna frukt snabbt att svampa om den inte lagras ordentligt. Lämna huden på medan frukten mognar.Placera mogen, hel frukt i en plastpåse i kylskåpet, och det ska ta cirka en vecka.

För att frysa, skalla papaya , skiva längs och skopa ut fröna. Skär i stycken och packa i styva behållare eller tunga plastfrysar. Täck med en 30 procent sockerlösning (4 koppar vatten till 2 koppar socker) och frys upp till 10 månader.

Den tinade frukten kommer att vara mjuk så att du kanske vill använda den i ett delvis upptinat tillstånd för fräsch användning. Det kommer att vara bra för matlagning, men inte lika fast som fräsch. Du kan också popa upp den tinade frukten i mixern för en puree eller tillsätt lite vatten till en juice. Fryst frukt är en bra smoothie- tillägg. Det kan även användas i isbyte.