Hemlagad Grillsås Thai Cuisine

Nästa gång du vill grilla upp lite middag, istället för att köpa en butikskökssås, prova denna överlägsen hemlagad thailändsk grillsås. Hembakat BBQ sås är lätt att sätta ihop, och det är mycket billigare än den butikköpta sorten. Dessutom smakar det bättre och är mycket hälsosammare för dig! Min enkla thailändska grillsås kan piskas på bara några minuter. Thai Thai version har de "stora fyra smakerna" av thailändsk mat: söt, sur, kryddig och salt. Det är utsökt på stek, kyckling, räkor (stor eller jumbo), fisk, fläsk eller till och med på grillade grönsaker eller tofu. Du kommer att älska kombinationen, och om du gillar krydda, kan mer färsk chili läggas till. Sedan slather det på din favorit proteinkälla. Gör utmärkt grill kyckling, eller kyckling vingar för barnen - klibbig, snygg bra!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienser i en skål och rör om. ELLER placera alla ingredienser i en matberedare. Bearbeta bra för att bilda en slät sås.
  2. Smakprov för en balans mellan söt, sur, kryddig och salt. Om inte smaklig eller salt nog, lägg till mer fisk sås , om det är för salt, tillsätt mer färsk kalk. Slather över köttet, kycklingen eller fisken du planerar att grilla. Var noga med att vrida bitarna i såsen så att allt kött har mättats med sås.
  1. Låt marinera minst 20 minuter (medan du värmer upp grillen eller grillen), ELLER upp till 24 timmar i förväg (täck bara köttet och lägg det i kylskåp över natten tills du är redo att laga mat).
  2. Under grillning bäst köttet en gång på varje sida för ökad smak och ömhet, och släng sedan kvarvarande sås.
  3. Om så önskas, gör extra sås och håll den åt sidan (separat från köttet) tills du är redo att äta. Värm sedan snabbt upp och servera som en doppsås, glasyr eller bara sked på toppen när du äter. NJUT AV!

Matlagningstips: Eftersom denna grillsås är ganska klibbig (det gör det så bra!), Tycker jag att det hjälper till att olja grillen innan du lagar mat. Doppa enkelt din grillborste i en liten matolja och borsta över grillen innan du lagar mat. Detta håller också köttet fast och försvagas.