Zucchini Basil Soup (Parve)

"Denna Zucchini Basil Soup är super läcker och hälsosam," säger Giora Shimoni. "Och det är förvånansvärt lätt att förbereda. Bara sautélök, vitlök och zucchini, tillsätt vatten och kryddor, simma och puré. Denna parve-kucchipsoppa kan serveras varma eller kalla. Vi gillar att äta det varmt för fredagskväll middag och kallt för Sabbat lunch, som mina barn gillar att dunk deras challah i soppan. "

Gioras servingsförslag: Servera med croutoner, soppnötter eller färskt, crusty bröd.

Mirs recepttestnoteringar och tips:

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Värm oljan i en stockpot som ställs över medelhög värme. Tillsätt den hackade löken och vitlök och tills det är mjukt och genomskinligt, ca 5 minuter.

2. Tillsätt den hackade zucchini och sauté tills den är något mjukad, ca 3 till 5 minuter.

3. Lägg till basilikan, 4 koppar lager och torkad persilja. Koka upp. Minska värmen och simma, delvis täckt, tills kucchini är öm nog att puré, ca 25 till 30 minuter.

4. Använd en nedsänkningsblandare för att pura soppen tills den är jämn. Om soppen är för tjock för din smak, tunna med ytterligare lager till önskad konsistens. Smaka med salt eller kosher salt, peppar och en favorit kryddblandning, om så önskas. Ladla i skålar och garnera med färska örter, om så önskas.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 97
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 236 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)