Vitlök- och örtpotatisskivor

Dessa ugnsrödda potatis kilar är lätta att göra och är ett hälsosammare alternativ till pommes frites. Även känd som stekfries kan potatismuggar modifieras för att vara sprickigare eller spicier med några förändringar.

Några saker att komma ihåg när du väljer potatis för detta recept (och andra). Precis som äpplen är potatisen benägen att blåsa, så hantera dem noggrant och förvara dem på ett kallt, mörkt, välventilerat ställe (inte kylskåp). Potatis som lagras på en plats som är för varm kommer att förlora sin naturliga sötma, eftersom sockret kommer att omvandlas till stärkelse.

När du köper potatis, välj rent, slät, fast potatis. Välj potatis som är ungefär lika stora för att de ska laga jämnt. Försök att välja regelbundna potatis (de utan många klumpar och stötar) för att undvika överflöd vid avskalning.

Använd aldrig visade potatis eller de med rynkade skinn, mjuka mörka fläckar, snittytor eller gröna områden. Gröna fläckar betyder att potatisen har blivit utsatt för ljus. Det är bäst att skära av några fläckar innan du lagar mat för att eliminera bitterhet.

Vissa potatis är sötare än andra; Till exempel, rödhudade potatisar, som har vitare kött, är sötare än bruna russetvarianter. Experimentera med olika typer av potatis för att hitta din favorit (bara var medveten om att olika färger betyder olika smaker och resultat).

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 425 F.

2.Titta varje potatis i halv längd. Skär varje halv i längdriktningen i fyra lika stora kilar. Lägg potatiskilorna i en stor blandningsskål med resten av ingredienserna. Kasta noggrant för att belägga potatisen jämnt.

3. Rikta en arkpanna med folie. Placera potatis kilar, hud sidan ner, på folien. Var noga med att rymma jämnt, så de lagar jämnt. Baka i 35 minuter, eller tills den är väl brunad, crusty runt kanterna och anbudet.

Servera omedelbart och strö över mer salt om så önskas.

Recept Noter och Variationer

För tunnare, krispigare pommes frites skär du varje potatis i 16 kilar. Baka vid 400 F i 45 till 50 minuter, vrid en gång.

För att skapa Spicy Potato Wedges, släng de oljebaserade potatisarna med 1 tsk chilipulver, 1 tesked paprika och 1/4 tsk vitlökspulver. Tillsätt salt till smak.

För att göra Parmesan Potato Wedges, släng de oljebelagda potatisarna med 3 msk riven parmesanost, 1/4 tsk vitlökspulver och 1/4 tesked paprika. Tillsätt salt till smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 655
Totalt fett 41 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 33 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 8 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)