Marockansk Semolina Bröd Recept - Khobz Dyal Smida

Även om semolina ( smida i marockanska arabiska) är känt för att göra pasta eller couscous, det gör också en mycket smaklig, tjuvbröd. För det ändamålet kan antingen finprydnad eller det mer finmalda durummjölet användas.

I Marocko tar semolina bröd vanligtvis form av khobz , en traditionell skivformad platbräda, men du hittar den också i baguette eller smörgåsform.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbereda två bakplåtar antingen genom att olja upp centren eller genom att dammsuga kokkärlen med grov halvpärm.
  2. I en stor skål, eller kombinera den fina semolina eller durum mjöl, vitt mjöl, socker och salt i en skål. Gör en stor brunn i mitten av mjölblandningen och tillsätt jästen.
  3. Tillsätt oljan och 1 1/2 kopp varmt vatten till brunnen, blanda för att lösa upp jäst först och omrör sedan hela innehållet i skålen för att införliva vattnet i mjölet.
  1. Vrid degen ut på en mjölad yta och börja kneda degen. Vid behov tillsätt mjöl eller vatten i mycket små mängder för att göra degen mjuk och smidig, men inte klibbig. Fortsätt knådning i 5 till 10 minuter, eller tills degen är mycket slät och elastisk.
  2. Dela degen i halv och forma varje del i en jämn cirkelhöjd. Rulla högarna i grova eller fina semolina, trycka försiktigt på kornen i degens yta.
  3. Placera degen på de tillagade kokkärlarna och täck med en handduk. Låt degen vila i 10 minuter.
  4. När dugen har vilat, använd handflatan för att platta degen i stora, platta rundor ca 1/4 "tjock. Täcka bröden med en handduk och låt den stiga om en timme eller längre tills degen springer tillbaka när den pressades lätt med ett finger.
  5. Förvärm ugnen till 435 F (225 C).
  6. Poke degen med en gaffel på flera ställen för att skapa ångventiler. Baka brödet i ca 20 minuter - rotera pannorna ungefär halvvägs genom bakningstiden - eller tills brödenna är snyggt färgade och ljud ihåliga när de tappas. Överför brödet till en rack eller handdukfodrad korg för att svalna.
  7. Marockanskt bröd håller bara en dag vid rumstemperatur, så planera att frysa rester. Tina vid rumstemperatur och värm upp i ugnen för nybakad friskhet.

Recept Tips

Som sin kusin Marockansk vitbröd , Marockansk Semolina bröd - eller Khobz Dyal Smida - är lätt att förbereda och perfekt för smörgåsar, frukost, te eller servering med tagines. Jag gillar att använda halva halva till halvvitt mjöl, men justera detta förhållande till dina önskemål.

Ju mer semolina du använder, desto mer gul i färg och tyg i konsistens blir brödet. Utsökt!

Receptet nedan kräver att degen formas i två stora bröd, som vanligen skärs i kilar för att servera. Om du föredrar kan du dela och forma degen i fyra till sex små, personliga bröd.

För andra användningar för semolina, se Marockanska Semolina Recept .