Stoli Alibi: En sodadrik där Vodka och Ginger Meet

Om du älskar smaken av en Moskvasmule , kanske du verkligen gillar Stoli Alibi-cocktailreceptet. Det är samma goda kombination av vodka och ingefära, det handlar bara om det på ett lite annorlunda sätt.

Stoli Alibi är en mycket enkel Ginger-flavored drink som innehåller Stolichnaya (vanligtvis bara kallad Stoli ). Detta är en av de fantastiska ryska vodkas som du kan lita på för att skapa bra drycker.

Där Moscow Mule använder ingefära öl för sin ginger smak, väljer Stoli Alibi för en sirap. Ginger sirap är lätt att göra från början och ger både en söt och kryddig del till drycken.

När det är gjort med de bästa ingredienserna, är Stoli Alibi en imponerande, snygg vodka highball. Vem vet, det kan snabbt bli en ny favorit!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam in i ett gammaldags glas fyllt med is.
  4. Topp med ett stänk av klubb soda .

Fler tips för att göra en stor Stoli Alibi

Även de enklaste blandade drinkarna förtjänar extra uppmärksamhet. Faktum är att varje ingrediens är ännu viktigare eftersom det är så transparent.

Vodka. Detta cocktailrecept kom från Stolichnaya, så det är bara lämpligt att du häller den med den vodka .

Personligen föredrar jag att använda Stoli Elit eftersom det är jämnare och en perfekt uppgradering. Vodka är dock ett perfekt val.

Om du vill gå ifrån "samtalstrycket" och välja en annan vodka, se till att det är bra. Detta är en mycket ren cocktail och det förtjänar en ren vodka .

Ginger sirapen. Ginger sirap är precis som någon annan enkel sirap och är väldigt lätt att göra från början. Det är en trevlig smak att hålla i kylskåpet regelbundet och kan till och med vara toppad med klubb soda för en super snabb hemlagad ginger öl .

Om du vill skaka smaken upp lite, gör en vanilj-ingefära enkel sirap .

Lime Juice. Jag kommer att predika det tills du klämmer på det ... Använd färska limejuice!

Färska juicer gör helt enkelt en drink bara lite bättre . Det finns ingen anledning att få en perfekt god drink med en alltför söt efterföljande lime.

Soda. Medan vi uppgraderar de vanligaste ingredienserna, låt oss prata om klubbens läsk. Soda är en ofta underrated ingrediens i baren men det förtjänar viss uppmärksamhet.

Dina cocktails blir bara lite bättre om du väljer en klubb soda som var designad för cocktails. Både Q Drinks och Feber-Tree producerar fantastiska klubb sodavatten som är perfekta för en drink som Stoli Alibi.

Om du inte uppgraderar läsken, se till att det är så friskt som möjligt! Krossa den lilla flaskan av soda omedelbart innan du häller drycken.

Hur stark är Stoli Alibi Cocktail?

Denna cocktail kommer att bli starkare eller svagare beroende på hur mycket soda du häller.

Med en 4 ounce häll av klubb soda, skulle Stoli Alibi väga in rätt omkring 5% ABV (10 bevis) . Det kan vara en fin och mild dryck om du tillåter det.

Recept Courtesy: Stolichnaya Vodka

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 166
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 678 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)