Sour Cream Blueberry Muffins

Sour cream ger rikedom och ger muffinsna en mycket öm textur. Färska blåbär är bäst, men om du måste använda frusna blåbär, var noga med att tömma dem väl och kasta i lite mjöl innan du lägger till smeten.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 375 ° F. Linje 18 standard muffinspanna med pappersfodral.

2. Sifta mjöl, salt, bakpulver och bakpulver i en medium skål. I en stor skål och med en elektrisk mixer, slå sockret, smör, citronskal och vegetabilisk olja tills ljus och krämig. Slå i ägget en i taget. Vispa i gräddfil, mjölk och citron extrakt tills det blivit blandat.

3. Tillsätt hälften av de torra ingredienserna och rör om tills bara knappt kombineras.

Tillsätt de resterande torra ingredienserna, tillsammans med blåbär och vik med en spatel tills de bara kombineras.

4. Sked smeten i de färdiga kopparna och fyll dem ca 2/3 full. Baka i 30 minuter, eller tills topparna är guldbruna. Överför pannan till ett trådställ för att kyla i 2 till 3 minuter och överför sedan muffinsna till hyllan. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.

Recept Anteckningar och tips

• Om du väljer dina egna färska blåbär eller köper dem på marknaden, kommer de att vara de längsta om du ska förvara dem oöppnade i kylskåpet. Men innan du gör, kassera någon som är squishy eller torkad. Bären kan vara upp till en vecka i kylskåpet, speciellt om de lagras i sin korg, eftersom luftflödet hjälper till att hålla dem ruttna. Innan du använder, kassera eventuella stammar.

• Skölj inte bären tills du är redo att använda dem. Att skölja dem för tidigt kommer att få dem att försämras innan de används. När du är redo att skölja bären, använd kallt vatten och dränera noggrant. Detta gäller för alla typer av bär.

• Frysta bär är bra för bakning, eftersom du kan använda dem direkt från frysen utan att tina, vilket hjälper till att förhindra färgning från saften i dina bakverk.

• Om du själv vill frysa blåbär själv sprider du dem i ett enda lager på ett rimmat bakplåt. Frysa bären tills de är svåra, och packa sedan dem i lufttäta behållare eller zip-lock-väskor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 189
Totalt fett 12 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 73 mg
Natrium 226 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)