Crockpot Black Eyed Peas and Ham

Detta är en lätt och välsmakande crockpot svartögd ärträtt för nyårsdagen eller varje vardagsmiddagsmiddag. Svartögda ärter är en sydlig tradition för nyårsdagen. Det finns flera teorier om hur denna tradition började, ett par av dem som rör inbördeskriget. Men oavsett källa, om du växte upp i söder, fick du troligen tjänade svarta ögon för nyårsdagen.

Symbolismen som passerar längs är att de svarta ögonen sväller, vilket är ett tecken på växande välstånd i det nya året. Svartögda ärter är inte ärter, de är en böna som är en underart av kokeben. Heirloom sorter av svartögda ärtor växer över hela söder. Vissa av dem har ögon som är andra färger, till exempel brun, röd, rosa eller grön. De svartögda ärterna är gröna när de först skalas, då de bleknade till buff när de torkas.

Detta recept använder frusna svartögda ärter. Du kan också hitta färska svartögda ärtor och torkade svartögda ärter. Endera skulle fungera, men det vore klokt att dra de torkade ärterna över natten innan de tillsattes till crockpotten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skiv selleri och gröna lök, hugg vitlök och tärning skinkan.
  2. Kombinera alla ingredienserna i en långsam spis.
  3. Täck och koka på LOW i 6 till 8 timmar.
  4. Servera i en skål tillsammans med en del matlagningsvätska.

För en traditionell södra nyårsdags måltid servera de svartögda ärterna med collardgrönsaker, majsbröd och en fläskkotelett.

Du kan använda annat kött än skinka för att smaka de svartögda ärterna. Saltfläsk, bacon eller fläskkorv kunde ersätta skinkan.

Du kanske också gillar

Purpurfärgade ärtor med skinka

Färska Svartögda Ärtor Med Bacon Och Brändat Tomater

Spicy Southern Black Eyed Peas

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 150
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 473 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 6 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)