Ciambella Romagnola - En lätt italiensk ringerkaka

Barbara Lucchi och hennes man Riccardo Menghi driver restaurangen Vécia Cantêna d'La Prè och vinbaren i Predappio Alta, en vacker kulle stad i bergen sydväst om Forlì, en stad i centrala Emilia-Romagna regionen.

Hennes Ciambella Romagnola, den traditionella kakan i regionen, är ganska lätt att göra. Det är underbart för frukost, doppat i varm mjölk, cappuccino eller en caffè latte. Det är också trevligt i slutet av en måltid, antingen med ett glas efterrättvin eller drizzled med zabaione , en fruktsås eller en enkel citronglasyr.

Hennes ett varningstecken: Skala inte receptet. Det fungerar perfekt som-är.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 360 F (180 C) med hyllan i nedre positionen.
 2. Smör ringen mögel; var noggrann och mjöl den och tappa den upp och ner för att ta bort överflödigt mjöl.
 3. Sätt det granulerade sockret i en djupblandningsskål och krossa ägget i den. Slå med en elektrisk handblandare eller ställblandare till låg / medium i 3-4 minuter, eller tills blandningen är en krämig gul.
 4. Tillsätt cirka en tredjedel av mjölet till ägg-och sockerblandningen och slå smeten i ungefär en minut. Tillsätt ytterligare en tredjedel av mjölet och slå i ytterligare 1 minut.
 1. Tillsätt smält smör och slå i ytterligare 30-40 sekunder.
 2. Lägg sedan till citronskalan.
 3. Slå i hälften av mjölken och hälften av kvarvarande mjöl. Slå sedan i resten av mjölken och resten av mjölet.
 4. Lägg bakpulvret och slå det in. Smeten kommer vara ganska krämig. (Du kan lägga till en annan matsked mjölk vid denna tidpunkt om smeten verkar för torr.)
 5. Häll smeten i pannan med en gummispatel. Ge den fyllda pannan ett par snabba shaker och tryck på det en eller två gånger mot din bänk för att jämföra smeten och bryta några stora luftbubblor.
 6. Stänk det grova pärlsockret över kakans topp.
 7. Baka i 40-45 minuter.

Redigerad av Danette St. Onge

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 435
Totalt fett 23 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 155 mg
Natrium 487 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)