Vegetarisk Hela Pastasallad

En köttfri helvete pasta sallad gjord med tomater, scallions, färsk basilika och toppad med avokado, detta är en hälsosam vegetarisk, vegan och mjölkfri recept perfekt för sommar cookouts, picknick eller potlucks.

Hela vete pasta sallad receptet kommer från Tonåring Cuisine: The New Vegetarian av Matthew Locricchio och är utformad för att vara enkel, okomplicerad och välsmakande nog att vegetariska tonåringar kan förbereda det på egen hand. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta körsbärstomaterna och ta bort och kassera eventuella stammar. Skär tomaterna i kvarter, lägg i en stor skål och lägg åt sidan.
  2. Tvätta scallionsna. Ta bort rotändarna och eventuella mörka eller missfärgade löv. Skär både den vita delen och 3 till 4 tum av de gröna toppen i små bitar och lägg till tomaterna. Kasta för att kombinera.
  3. Tvätta basilikan, skaka av allt överskott av vatten och linda i en pappershandduk för att torka. Riva basilikan löv i små bitar och lägg till scallions och tomater.
  1. Tillsätt olivolja, salt och peppar till skålen och kasta väl.
  2. Använd baksidan av en metallsked, tryck lätt på tomaterna för att bryta ner dem och extrahera lite av saften. Kasta igen. Täck skålen med ett ark med vaxpapper eller plastfolie och låt det stå vid rumstemperatur.
  3. Koka pastan tills al dente enligt paketets anvisningar. Töm pastaen i en kolsyrare. Tillsätt till tomatblandningen. Kasta för att kombinera.
  4. Lägg en avokado på skärbrädet. Med spetsen av en skarp kniv börjar du vid stamänden och skär längs avokado och uppåt på andra sidan. Kom ihåg att det finns en stor grop inuti, så försök inte skära genom köttet. Plocka avokado upp och håll den i båda händerna, vrid den i motsatta riktningar för att skilja halvorna. Skrupa ur gropen med matsked och kassera. Skrapa avokado massa och skära i små bitar. Tillsätt den i skålen med tomatblandningen. Upprepa med återstående avokado.
  5. Kasta försiktigt sallad tills alla ingredienser kombineras. Ordna salladen på en serveringsfat. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 471
Totalt fett 35 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 891 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 10 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)