Lila Hooter: 2 sätt att göra den roliga och fruktiga Shooter

Rolig, fruktig och lila! Det är det populära skottet som heter Purple Hooter och det är en drink som du kommer att vilja bjuda in till din nästa fest.

The Purple Hooter går av några olika namn och det finns några sätt att göra det. Oavsett om du kallar det en Raspberry Gimlet eller en Lila Kamikaze, är det bara det ... en hallon-flavored (och lila färgad) variation på det populära Kamikaze-skottet .

De två skyttarna har gemensamt vodka och limejuice. Där Kamikaze brukar använda en apelsinlikör som trippel sek använder den lilla Hootern en svart hallonlikör som Chambord . Om du vet hur man gör ett skott, vet du hur man gör den andra.

Det är ingen tvekan om att Lilla Hootern är en utmärkt provsmakningsdrink. Dess fruktiga mix är svår att motstå och alla på din fest kommer att älska det när du häller en runda av dessa lila skott.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i ett blandningsglas med is.
  2. Rör om .
  3. Stam in i ett skottglas .

En annan Purple Hooter Recept

Om du inte har limejuice i din bar , oroa dig inte, du kan fortfarande göra en Purple Hooter-skott. Med detta recept får du samma stora smak som originalet, bara i en något annorlunda form.

Det är i princip samma dryck, bara lite tyngre på likören (vilket inte är en dålig idé i det första receptet heller).

Denna version väljer också för en stänk av citrus soda snarare än limejuice.

För att göra denna dryck, kombinera 1 uns vodka med 1/2 uns Chambord och ett stänk av citron-limesoda i en cocktailskakare med is och skaka väl. Stam in i ett skottglas.

Förvandla den till en snygg hallonskocktail

The Purple Hooter är en rolig skottdryck, men det är också den perfekta kandidaten för en omvandling till en snygg cocktail. Precis som det finns en "upp" -version av Kamikaze som är en härlig och populär martini-esque drink , kan hallonversionen få samma behandling.

I det här fallet gillar jag att använda ett mer sofistikerat namn för drycken. "Purple Hooter" kan vara okej i ett skottglas, men när vi vänder oss till ett cocktailglas tror jag att vi kan klassa det lite och kalla det en Raspberry Gimlet. Det liknar den populära Gimlet-cocktailen och kan också göras med antingen vodka eller gin.

För att göra denna dryck skaka 1 1/2 uns vodka eller gin med 1 uns svart hallonlikör och 1/2 uns frisk limejuice med is. Spänn i ett kyldt cocktailglas och garnera med säsongsbetonade bär.

Hur stark är den lilla Hooter Shot?

Är Lilla Hootern ett starkt skott? Låt oss ta reda på genom att köra numren.

Om vi ​​använder en 80-bevis vodka och Chambord, skulle det första Purple Hooter-receptet vara 24% ABV (48 bevis) och det andra skottreceptet är bara lite starkare vid 25% ABV. I jämförelse beräknas Raspberry Gimlet-receptet i ungefär 30% ABV (60 bevis) .

Förstår det att en "martini" är starkare än ett skott?

Det händer mer än du tror. Skillnaden i din berusning kan bara vara hur många av de skott du dricker i rad !

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 122
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)