Stolichnaya Vodka: Smakspresentationer

Stolichnaya - eller mer populärt "Stoli" - är ett av de mest populära vodka varumärkena på marknaden idag. Det här är bra för att majoriteten av deras vodka lineup är ganska bra och prisvärd, så när du är i tvivel kan du nästan alltid lita på att en flaska Stoli är i spritbutiken.

Sammantaget är varumärket mycket smidigt, perfekt för blandning eller för servering och nypa välkyld och ett av de bästa, lättillgängliga exemplen på ryska vodka.

Stolichnaya Vodka

Smak, pris och tillgänglighet betraktas, Stolichnaya är en av de bästa dagliga vodkasna som finns - en mjuk klädsel och en underbar cocktailbas i allt. Den röda etiketten är flaggskeppet eller grunden för varumärket som helhet och är tillgängligt nästan var som helst.

Denna ryska vodka destilleras fyra gånger från vete och råg, blandas med artesiskt vatten från Kaliningradregionen och filtreras genom kvarts, sand, aktivt kol och vävt tyg före tappning på 80 bevis.

Denna flaska Stolichnaya är ett bra exempel på vad man kan förvänta sig av god vodka från Ryssland och för omkring 25 dollar per flaska är det fortfarande överkomligt.

Smakspresentationer
Stolichnaya har en typisk vodka arom - den med en räcka av alkohol som stöds av anteckningar av varmt korn. Ingången är ljus och luftig, vilket leder till en silkeslen smak som förstår en tolerabel bett som smälter i en varm vodka smak med en antydan citrus.

Stolichnaya slutar ganska smidig, med den vodka biten som nästan inte existerar och smaken avtar relativt snabbt.

Stoli Elit

Stoli Elit är en märkbart mjukare version av den ursprungliga klara vodkaen som producerats av Stolichnaya. Denna tappning är för vodka connoisseur som njuter av det välkylda eller blandar det i "transparent" cocktails som Vodka Martini .

Stoli Elit får sin smidiga profil från någon extra filtrering som de andra Stoli vodkas inte gör och det gör en värld av skillnad i en sida vid sida provsmakning av de två. Stoli Elit sätter emellertid en nypa på fickliten, och den extra släta karaktären kan inte alltid vara överkomlig, men den lyxiga smaken är värt att förtjäna lite extra pengar då och då.

Smakspresentationer:
Stoli Elit har en ren, rik och kornig arom som leder till en varm och silkeslen inresa. Detta anmäls till en smak av citrus, varm karamell och korniga anteckningar. Finalen är känslig, snabb och varm. Sammantaget en fin rysk vodka och en av de smidigare som finns på de flesta marknader.

Blandning med Stoli Vodkas

Under åren har jag samlat några cocktailrecept som specifikt använder Stolichnaya. Från Champagne-cocktails till de kreativa användningarna av några av sina smaker, visar detta provtagning av drycker av deras vodkas.

Mer Stolichnaya Vodkas

Stolichnaya producerar ett komplett utbud av vodkas inklusive många smak-infuserade vodkas .

De flesta av dessa finns i nästan alla butiker som lagrar standardklar vodka och ligger i samma prisklass.

Om Stolichnaya Vodka

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.