Lär känna Peekytoe Crab

Peekytoes är en mängd Atlantic Rock Crab

Peekytoe krabber berättelsen, som sitt namn, är en intressant. Dessa är Maine rock eller sandkrabbor , som var ganska mycket en bortkastad biprodukt av hummerfiske innan ett briljant marknadsföringsändring ändrade sitt namn till "peekytoes" runt 1997. De är klassificerade som cancer irroratus, även känd som bay krabba och rockkrabba .

Nuförtiden är denna krabba mycket eftertrakad av de mest diskriminerande kockarna runt om i världen.

Endast rockkrabbor från Penobscot Bay i Down East Maine kallades peekytoes tills efterfrågan ökade. nu kommer de från Rhode Island till Nova Scotia.

Peekytoe Crab History

Det finns ett par teorier om hur det blev känt som peekytoe krabba. Peekytoe är slangnamnet för dessa krabbor i hummerfiskebyarna Maine. Rod Mitchell, ägare till Browne Trading Company, en skaldjur grossist i Portland, Maine, får kredit för marknadsföringsgenet att kalla dem genom deras slangnamn.

Peekytoe kommer från "plockad tå" - "" plockad "" uttalad som om den hade två stavelser (som picket) - eftersom krabbenbenet har en mycket skarp punkt som vänder inåt. "" Plockat "är Maine slang för spets. Andra kallade dem picket toe krabba Maine accent bidrog utan tvekan till det resulterande namnet Peekytoe. Du kommer även att hitta dem kallade picky tå krabbor på vissa menyer.

Förutom att vara en särskild typ av Atlantic Rock Crab, är den andra som sätter peekytoes ifrån varandra vården som de hanteras, kokas och plockas.

De kan inte skickas live. Att plocka över köttet för att ta bort alla bitar av skal och strikt efterlevnad av friskhet gör bra pickers mycket efterfrågan av kockar som föredrar peekytoes.

Peekytoes fångas i vatten som är 20- till 40 meter djupa i fällor betade med bitar av fisk. De ska inte förväxlas med Jona krabbor.

Köttet är rosa med en söt, delikat smak. Maine krabba, stenkrabba eller Dungeness krabba kan ersättas med peekytoe så länge det är färskt och unpasteurized.

Maine invånare oftast i peekytoe krabbekött skärs och blandas med majonnäs och serveras i krabba rullar eller som krabba kakor. Det är också bra i dips och spridda, Peekytoe Crabmeat kan användas i praktiskt taget alla recept där krabba krävs.

Krabba som hälsokost

Krabba är relativt låg i kalorier; sorter varierar något, men en 3-ounce servering av Dungeness krabba innehåller cirka 100 kalorier. Den har bara ca 1 gram av kolhydrat och fett. Krabba är en bra källa till omega-3 fettsyror, selen, riboflavin, koppar och fosfor.

Krabba Cookbooks