Spanska Paprika Fish Recept - Pescado al Pimenton

Även om spanska ofta använder kummel eller havsbras för stekning eftersom det är gott och tillgängligt överallt i Spanien. Dock kan någon fast vit fisk eller jämn lax användas för detta recept. Stek fisken och förbered sedan en enkel sås spansk paprika, ättika och citronsaft. Paprika i såsen gör det till en mycket färgglad och aromatisk maträtt, och en bra huvudrätt, speciellt för Lent. Detta är ett enkelt fiskrecept, vilket är perfekt för nybörjare kockar, och de som är nya till spanska köket. Det kräver endast grundläggande matlagningsutrustning och ingredienser.

Bacalao a la Tranca är ett liknande recept, men använder salt torsk i stället för färsk fisk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först mjöl och stek fisken. Sprid ut mjöl på en matplatta och blanda i 1/2 tsk. salt, eller häll mjöl och salt i en stor plastpåse.
  2. Häll olivolja till ett djup av 1/8 till 1/4 tum i en medium till stor, stekpanna med hög botten och värme på medium. Testa om oljan är tillräckligt varm för att steka genom att lägga till en liten kaka bröd till olja. Om den brinner i 1 minut är oljan rätt temperatur (355 ° F). Bruna fisken på båda sidor. Ta bort och lägg åt sidan för senare.
  1. Medan fisken brinner, skalar och skivas vitlöksklyftor. Klipp citron i halva och pressa juice i en kopp. Finsnipa persilja med finhack.
  2. Häll ättika i en mätbägare och blanda i den spanska paprika. Häll några matskedar olivolja i en ren stekpanna. Värme på lågt. När oljan är varm, tillsätt vitlökskivorna, lövbladet och paprikan med ättika och blanda väl. Häll i 1/2 citronsaft och smak. Justera salt och tillsätt mer citronsaft enligt din smak.
  3. Placera stekt fisk i stekpannan och laga med sås på medium låg i ca 10 minuter.
  4. Ta försiktigt bort fisken från pannan och plattan. Sked paprika sås över toppen av fisken. Garnera med hackad persilja ovanpå. Servera med vitt ris eller hem-stekt potatis.

Fler spanska Paprika Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 753
Totalt fett 59 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 41 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 469 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 5 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)