Lätt hemlagad citronmör

Smaksatta smörgåsar är ett enkelt sätt att lägga till en liten snap till dina favoritbröd och maträtter. Detta lätt att göra citronsmör är en av de bästa och det får verkligen mjuksaften att flyta.

Den zingy smaken av citron smakar bra på vita bröd och rullar, engelska muffins och många av våra favoritfruktmuffins. Det är ett fantastiskt sätt att smöra huvudrätter, särskilt grillad eller bakad fisk och kyckling. Det är också roligt att smälta över ångkokta grönsaker.

Citronsmör är ett intressant smör som du måste försöka innan du kan förstå det helt. En enda smak kommer att gnista nya och roliga idéer för att använda det, så fortsätt och försök det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Med en elektrisk mixer, smör smöret i en liten skål tills den är fluffig.
  2. Skaka en tesked citronskala och kläm en matsked citronsaft i smöret.
  3. Piska tills det är väl blandat.
  4. Håll smöret täckt i en skål eller en plastbehållare. Kyl när det inte används.

Tips för att göra blandat smör

När som helst du lägger smaken till smör, skapar du tekniskt ett smör .

Detta är helt enkelt fancy kocklingo för smaksatt smör. De flesta smörrecept är extremt enkla och smakmöjligheterna är oändliga, men några tips hjälper dig i dina smörsexperiment.

Mer blandade smörrecept

Citronsmör är bara början när det gäller blandat smör . Utforska dessa recept och blanda dem med dina favoriträtter. Vissa fungerar bättre än andra för vissa måltider och det är alltid trevligt att ha ett smaksatt smöralternativ till hands.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 102
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)