Mejillones en Escabeche Recept

Musslor är mycket vanliga i Spanien som en tapa och serveras ofta både varmt och kallt. Spanska mussels recept är mycket enkla: vanligtvis kombinerar bara ett par ingredienser för att säsong de extremt färska spanska musslorna.

Dessa läckra marinerade musslor (kallad mejillones en escabeche på spanska) finns i små burkar och nästan alla stormarknader. Kvaliteten (och därmed priset) varierar kraftigt. Men att göra dem från scratch smakar ännu bättre, och det är väldigt lätt! Allt du behöver är några färska musslor och lite krydda, och du kommer att njuta av hemlagade marinerade musslor på nolltid.

Dessa musslor har en intensivt smaksatt sås av lök, vin, vitlök och spansk paprika som bara blir bättre med tiden. Vi gillar att göra denna maträtt en dag framåt och förvara den i kylskåp i minst tjugofyra timmar. Vi serverar den följande dag med färskt rustikt bröd, antingen som en aptitretare (en spansk tapa) eller en första kurs.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör musslorna med en stel borste och ta bort eventuella skräp på utsidan. Skölj noggrant under kallt rinnande vatten.
  2. Lägg alla musslor i en stor kruka med ungefär 1 tum vatten i botten. Täck och ställ över hög värme och koka tills skalen är öppna.
  3. Avlägsna från eldstaden och placera musslor i en kolv.
  4. Skölj under kallt vatten. Lägg åt sidan och låt svalna.
  5. Medan musslorna kyler, skalla och hugga löken och vitlöksklyftorna. Häll 2-3 matskedar spanskolivolja i en stor stekpanna med stor botten och värmeolja över medium värme. När oljan är tillräckligt varm, sätt löken och vitlöket till guldfärg.
  1. Ta bort pannan från värme och tillsätt salt, paprika, vitt vin och ättika. Rör om alla ingredienser tills salt och paprika är upplösta.
  2. Ta bort skal från kött. Kassera eventuella skal som inte öppnade.
  3. Återställ stekpanna till brännare med lök och vinblandning och sätt värmen på låg. Tillsätt musslor för att panorera och rör om. Smaka på låg till medelålders i 3-4 minuter, låt dem svalna i 5-10 minuter före servering.
  4. Servera med tandpetare och skivor franskt bröd.

Även om dessa musslor är läckra så snart de kokas, är de mer smakrika när de kyls och ätas nästa dag.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 642
Totalt fett 19 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 127 mg
Natrium 928 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 3 g
Protein 57 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)