Thai söt chili sås

Thai söt chili sås är känd som nam chim kai i Thailand. Det säljs i flaskor och finns på asiatiska livsmedelsmarknader, men istället för att köpa söt chili sås, försök att göra det här enkla receptet. Det tar bara några minuter att sätta ihop, och du kan hitta allt du behöver i ditt skafferi eller på din lokala stormarknad. Det finns inga tillsatta konserveringsmedel eller fettbeståndsdelar i denna hemlagade version, så det är också friskare. Och sedan du kontrollerar ingredienserna, kontrollerar du också mängden sötma och värme.

Thai söt chili sås gör en utmärkt krydda för många thailändska rätter och är utmärkt med kyckling och fisk samt skaldjur. Det är också underbart som en marinade för grillning eller som ett dopp för fingermat. Prova det med grillad fisk, klassiska thailändska fiskkakor , thailändska krabba kakor , kycklingvingar, vegetariska äggrullar och thailändska vårrullar .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienser - utom blandningen av majsstärkelse-vatten - i en kastrull eller gryta. Koka till en koka.
  2. Minska värmen till medium och låt koka i 10 minuter, eller tills minskat med hälften. (Observera att ättikan blir ganska skarp eftersom den brinner bort - risäger är mindre stark än vanlig vit vinäger.)
  3. Minska värmen till låg och tillsätt majsstärkelse-vattenblandningen. Rör om att inkorporera och fortsätt omröring ibland tills såsen tjocknar i ca 2 minuter.
  1. Ta bort från värme och smakprov. Du ska smaka sött först, följt av sura, sedan kryddiga och salta sedlar. Om såsen inte är tillräckligt söt, lägg till lite mer socker. Om det inte är tillräckligt kryddigt, lägg till mer chili.
  2. Häll sås i en liten skål eller burk och servera som konditor, dopp eller marinaden.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 566
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4,633 mg
kolhydrater 135 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)