Spanska kanelkaka Recept

Kallas på spanska som Bizcocho Canela a la Leche , denna ljusa och fluffiga tårta kan serveras som eftermiddagsmat, det serveras typiskt i Spanien för frukost ( merienda) och är perfekt för en speciell frukost eller brunch. Bizcocho är bara ett av flera ord som används på spanska för "tårta" beroende på plats och används för att beskriva en svampig kakaform . Andra ord för kaka inkluderar tarta och pastell , som normalt används i Spanien för fuktiga kakor, medan torta och kött används mer vanligtvis i Latinamerika.

Bakad i en Bundt-pan , det här är en enkel, men söt tårta med en toppning gjord med kondenserad mjölk, drizzled över toppen och sedan dammad med mark kanel. Det är absolut läckert med varmt kaffe eller te.

Inte en stor kanelfläkt? Ersätt genom att blanda i lite vanilj eller citron extrakt med kondenserad mjölk toppning.

Fler spanska tårtorrecept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 ° F. Använd en pappershandduk, belägg på insidan av en Bundt-kakspanna med vegetabilisk förkortning. Lägg sedan till några matskedar mjöl till pannan. Kantla och rotera pannan så att alla ytor är belagda med mjöl. Kassera mjölet som inte håller fast vid pannan.
  2. Separera äggulorna från de vita, placera äggulor i en liten skål och de vita i en stor mixskål. Använd en elmixare till att klumpa ihop blommorna tills de är skumma och fördubblas i volym, blanda sedan i mjölken. Beat vita till en styv topp . Vik försiktigt de slagna äggulorna i de vita.
  1. Mät och sikt samman mjöl och bakpulver. Vik försiktigt in i mjölblandningen, rör om den är väl blandad.
  2. Häll i Bundt-kakspannan och baka på mittstället i 20 till 25 minuter. Kakan är klar när en tandpetare sätts in och kommer ut ren. Låt svalna.
  3. När kakan har svalnat, vänd ut på en stor serveringsfat. (Betjäningsplattan ska vara några inches större än kakan så att topping inte löper ut.)
  4. Dryck kondenserad mjölk jämnt över kakans topp. Eftersom kakan är svampig, kommer en del av glasyren att suga in i kakan omedelbart. Damm med mark kanel och servera med kaffe och färsk frukt på sidan.