Sunny Citron Cake Recept - Recept från "Piece of Cake!"

Detta recept på Sunny Citron Cake är anpassat från "Piece of Cake: One-Bowl, No-Fuss, From-Scratch Cakes" av Camilla V. Saulsbury (Robert Rose Inc., 2011). Hon bakar två lager och använder en Fresh Lemon Frosting för att fylla och isa tårtan, men jag baka tre lager och använd min Fresh Lemon Mousse Recept för fyllning och 3/4 parti av hennes Fresh Lemon Frosting för topp och sidor. Men det är därför Saulsburys recept är en utmärkt krångelkaka. Gör det henne vägen eller min väg. Resultaten är både fantastiska!

Citronkaka är en universell favorit. På polska skulle detta kallas ciasto cytrynowe , ryssar och ukrainare skulle kalla det limonnyĭ skada med en liten stavningsvariation, serber, kroatier, slovenska och bulgarer skulle säga limun tortu med svaga stavningsvariationer, ungar kalla det citromos sütemény , litauer kallar det citrinų pyragas , rumäner säger tort de lamaie , och tjecker och slovakar kallar det citrón koláč . Det här är en vacker tårta, det kommer att medföra en solstråle till och med den dysteraste dagen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Obs! Om du använder en stativmixer, minska hastighetstiden för hög hastighet i steg 2 nedan med 1 minut. Värm ugnen till 350 grader. Fett och mjöl två eller tre (9 tum) runda kakor, beroende på hur många lager du vill göra.
  2. I en stor skål, vispa ihop mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt ägg, kärnmjölk, smör, margarin, citronskal och citronsaft till mjölblandning. Använd en elektrisk mixer på medellång hastighet, slå i 1 minut tills den blandas. Skrapa sidor och botten av skålen med en spatel. Om du använder en handhållen mixer, slå på hög hastighet i 2 minuter. Om du använder en stand mixer, slå på hög i 1 minut. Tillsätt citron-lime soda och vanilj. Slå på låg hastighet i 15 till 30 sekunder tills den bländes.
  1. Sprid smeten jämt i beredda kokkärl, dela lika. Baka i 25 till 30 minuter (mindre tid för tre lager) eller tills en tandpetare som sitter i mitten kommer ut med några få fuktiga smulor bifogade. Låt svalna i kokkärl på ett trådställ i 10 minuter. Kör en kniv runt kanten av kokkärl, vänd sedan kakor på rack för att svalna helt.
  2. För att göra fräsch citronfrystning att fylla och ista tårtan , i en stor skål med en elektrisk mixer med hög hastighet, slå kremost och smör tills det är lätt och fluffig. Lägg gradvis tillsatsens socker och slå på låg hastighet tills det blandas. Skrapa ner skålen med en spatel. Tillsätt citronskal och citronsaft. Slå på hög hastighet i 1 till 2 minuter eller tills fluffig. Skydda och refrierate i 30 till 45 minuter eller tills det är tillräckligt för att spridas.
  3. För att göra färska citronmousse att fylla tårtan , gör endast 3/4 av Fresh Lemon Frosting-receptet till is på toppen och sidorna av kakan och gör citronmoussen enligt följande. I en liten skål kombinerar citronsaft och 1 kopp kallt vatten. Stänk gelatin på toppen och låt sitta tills mjukat, 2 minuter. Fyll en medium skål med isvatten. I en liten kastrull, kombinera gelatinblandning, socker och en nypa salt över medium värme och rör om tills gelatin och socker upplöses, ca 4 minuter. Häll gelatinblandningen tillbaka i en liten skål och sätt skålen i ett isbad. Rör om tills blandningen når rumstemperatur, ca 1 minut. I en stor skål, vispa grädde tills mjuka toppar bildar. Häll avkyld gelatinblandning i vispgrädde och vispa tills mjuka toppar återvänder. Kyl 10 minuter och dela sedan jämnt över toppar av två lager kaka. Kyl tills mousse sätter före frostning.
  1. Obs! Om du använder Fresh Lemon Frosting, sätt ett kakskikt, platt sida uppåt, på en tårta eller platta. Sprid 3/4 kopp (175 ml) av frosten jämnt över bottenskiktet. Topp med det andra kakskiktet, platt sida nedåt. Sprid resterande frost över kakans topp och sidor. Kyl i 1 timme före servering.
  2. Obs! Om du använder Fresh Lemon Mousse för fyllning, sätt ett kakskikt, platt sida uppåt på en tårta eller platta. Sprid hälften av moussen över bottenskiktet. Toppa med andra kakskikt, platt sida ner och sprid med kvarvarande mousse. Topp med det tredje kakskiktet, platt sida uppåt. Sprid citronkräm ost frostning över toppen och sidorna av kakan. Kyl i 1 timme före servering.
  3. Förvaringstips: Förvara den frostat kakan i kylskåpet i en tårtbehållare, eller löst förpackad i folie eller vaxat papper, i upp till 3 dagar. Alternativt kan du svalna de kylda, oförstörda kakskikten individuellt i plastfolie, sedan folie och frysa i upp till 6 månader. Låt kakskikt tina vid rumstemperatur i 2 till 3 timmar före frostning och servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 637
Totalt fett 33 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 133 mg
Natrium 3,818 mg
kolhydrater 84 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)