Hur man gör pannkakor från grunden

Åh kille, gör jag mycket pannkakor. Det här receptet, som gör tillräckligt med pannkakor för att mata fyra personer, är ett som jag har honat genom åren till där jag tycker att det är ganska perfekt - och perfekt betyder jag lätt, fluffigt och helt underbart .

[ Se även: Första gången som gör pannkakor? ]

Dessutom, när du sminkar upp, kan du hålla den i kylskåpet i flera timmar. Det kommer i själva verket att hålla sig ganska bra även över natten.

(Om du skannar ingredienserna märker du att du enkelt kan halvera receptet om du bara vill göra pannkakor till två personer istället för fyra. Jag är ganska stolt över det. För ofta med halv recept, hittar du dig själv skrapar huvudet och tänker "OK, vad är ett halvt ägg?")

Ett problem som människor ofta har med sina pannkakor är att deras bakpulver har gått inaktuellt. Om det har gått mer än sex månader sedan du köpte ditt bakpulver , släng det och köp en ny behållare. När bakpulver blir för gammalt kommer det inte att stiga så mycket som det borde, och dina pannkakor blir tunga och täta i stället för ovan nämnda ljus och fluffiga.

En annan tillvägagångssätt: Se till att du väger ditt mjöl, inte bara skopa det ur väskan. Om du scoop är chansen att dina pannkakor blir tjocka och täta snarare än ljusa och fluffiga.

Slutligen är jag en outtröttlig förespråkare för att inte överblanda pannkaka smeten, eftersom det kan orsaka att dina pannkakor blir gummibandiga. Blanda bara tills de torra ingredienserna oftast ingår i det våta, med några klumpar som fortfarande är synliga . Låt sedan smeten vila i 20 minuter. Detta ger dessa klumpar en chans att lösa upp och glutenerna i mjölet slappna av.

TIPS: Byt ut vanlig yoghurt för halva mjölken. Din smet blir tjockare, så sänk din griddeltemperatur lite. Men pannkakorna visar sig fortfarande fluffiga och den extra tangiga smaken är himmelsk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sifta mjöl och bakpulver i en stor mixskål.
  2. Slå ägget ordentligt, rör sedan in mjölken, sockret och saltet och rör om tills sockret är upplöst. Rör i vanilj.
  3. Lägg nu de våta ingredienserna i torr och använd en gaffel till försiktigt, men grundligt kombinera tills de flesta torra ingredienserna inte längre är torra. Men sluta inte blanda! Du ser fortfarande några klumpar. Du kan försiktigt bryta upp några av de större klumparna med gaffeln, men blanda inte mycket längre än 20 sekunder.
  1. Låt smeten vila i ca 20 minuter. Mot slutet av den tiden, värm upp din grill till 375 F eller värm en nonstick sauté-pan eller stekpanna över medelvärme. Förvärm ugnen till 170 F eller vilken som helst lägsta inställning.
  2. När din matlagningsytan är het, sprut den lätt med matlagningsspray.
  3. Nu, för varje pannkaka, ladla 1/4 kopp smet på grillen eller pan. Koka tills pannkakans toppar är fulla av bubblor och bottnen är guldbruna. Vänd pannkakorna och koka tills toppen är gyllenbrun, sedan servera omedelbart eller överför till ugnen för att hålla varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 164
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 78 mg
Natrium 1,172 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)