Butterscotch Pie med vispad grädde

Denna fantastiska butterscotch paj är gjord med ett hemlagat brunt socker och äggfyllning och en vispad grädde. Den bildade tårtan var gjord med en enkel graham cracker skorpa, men du kan också använda en bakad bakverkskorpa eller kaka-smörskorpa.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Sätt smöret i en medelstora kastrull. Mät / väga det bruna sockret och lägg åt sidan.
 2. Sätt mjölken och 1 kopp tung grädde i en skål; avsätta.
 3. Sätt majsstärkelsen och saltet i en djup skål; avsätta.
 4. Sätt äggulorna i en djup skål; avsätta.
 5. Ska skorpan vara klar och en fin mesh sikt redo att spänna den kokta puddingen.
 6. Sätt pannan med smöret över medelvärme. Smält smöret och tillsätt det bruna sockret. Koka, vispa hela tiden tills brunt socker har smält och börjar koka. Koka, whisking constantly, i 1 minut.
 1. Tillsätt mjölk- och gräddesblandningen till den bruna sockerblandningen och sätt tillbaka till en simmer under ständig omröring.
 2. Ta bort den heta blandningen från värmen och häll ca 1/3 kopp i majsstärkelsen och saltblandningen, whisking hela tiden för att blanda den heta blandningen i majsstärkelsen. När blandningen är jämn, häll tillbaka i kastrullen och återgå till värmen. Koka upp igen, vispa hela tiden.
 3. Ta bort grytan från värmen och häll ca 1/3 kopp den heta blandningen i äggulorna, vispa hela tiden tills den är jämn och väl blandad.
 4. Återställ grytan till värmen och koka igen, omrör hela tiden. Koka, omrör, i ca 1/2 minut.
 5. Avlägsna från värmen och rör om vanilj.
 6. Sätt den heta blandningen genom en sikta och fyll i pajskskorpen. Omedelbart täcka puddingens yta med plastfolie, så det kommer inte att få luft att bilda en hud.
 7. Kyl i 2 till 3 timmar, eller tills den är ordentligt kyld.
 8. När pajen är ordentligt kyld, förbereda den visade grädden.
 9. Häll 1 1/3 koppar kall piskad kräm i en djup skål. Slå tills tjockt, tillsätt sedan 2 matskedar pulveriserat socker; slå till styva toppar form.
 10. Sprid eller rör den vispgrädde över pajen, täcka den helt till skorskanten.
 11. Kakan är bäst att ätas dagen den är gjord och toppad med vispgrädde, men den kan täckas och förvaras i kylskåpet i upp till 2 dagar.

Servera med varm hemlagad eller köpt karamelsås eller butterscotchsås .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 386
Totalt fett 23 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 167 mg
Natrium 96 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 0 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)