Sött och surt kycklingstegfrit

Detta hälsosamma och färgglada receptet kommer att glädja alla vid middagstid - även barnen. Skivor av kyckling (eller fläsk) kokas i en speciell thailändsk sötsurssås som är smaklig. Lägg till shiitake svamp och bok choy, plus färska grönsaker som paprika och tomater plus färska koriander, och du har en mager maträtt som också gör en bra fest eller potluckrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda först sojasausen med majsstärkelsen - det här är din marinade. Blanda med kycklingen och låt sitta medan du förbereder såsen och grönsakerna.
  2. Använd en vass kniv och gör ytliga skärningar längs citrongräsens längd. Böj sedan försiktigt dessa bitar för att "blåsa" dem (det här släpper smak och doft). Placera dessa små stjälkar i en blandningsskål. Obs! För fullständiga instruktioner om hur man köper och lagar med citrongräs, se: Allt om citrongräs: Din guide för att köpa, förbereda och laga mat med citrongräs
  1. Lägg till alla andra såsingredienser i skålen utom majsstärkelsen. Blanda väl. Förbered nu alla dina grönsaker för stekning.
  2. Lägg 2 matskedar olja i en wok eller stor stekpanna över medium till hög värme. Lägg till kyckling eller fläsk (tillsammans med sin marinade). Rörsteg 1 till 2 minuter, eller tills köttet är fast (Du kan behöva lägga 1 eller 2 matskedar vatten till wok / pan när det blir torrt).
  3. Tillsätt såsen (med citrongräs), rör om väl. Koka upp och sedan sänka till medium värme. Täck, simmera i 5 minuter.
  4. Tillsätt svamp, grönlök och paprikor, rör om väl. Fortsätt tillagning ytterligare 5 till 6 minuter, eller tills grönsaker har mjukat.
  5. Slutligen lägg till bok choy eller kinesisk kål, rör om den. Koka ytterligare 1 till 2 minuter, eller tills pojken choy eller kål är ömt.
  6. Lägg till arrowroot / majsstärkelse (upplöst i vatten). Blanda väl. Vrid ner värmen till lågt. När såsen i skålen tjocknar, gör ett smakprov. Om inte salt nog, lägg till lite mer fisksås. Om du är för salt, lägg till en klämma av limejuice. Om inte kryddig nog, lägg till lite mer chili. Om inte söt nog, lägg lite mer brunt socker. Om du är för söt, lägg till lite mer risvinäger eller lite limejuice.
  7. Strö med färsk koriander och servera omedelbart med massor av thailändsk jasmin-doftris . NJUT AV!

Retur: Denna maträtt gör stora överflöd. Förvara i kylskåp i upp till 1 vecka, eller frys i en gryta och smäll sedan in ugnen när du behöver en snabb middag.

För en panerad version av Sweet and Sour Chicken, se min Classic Thai Sweet & Sour Chicken Recipe .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1197
Totalt fett 58 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 314 mg
Natrium 1,697 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 8 g
Protein 108 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)