Savory Thai Cashew Chicken Recept

Savory-bra med en trevlig mängd crunch, du kommer att älska denna klassiska thailändska maträtten. För att göra det autentiska sättet kallas receptet för citrongräs. men om du inte kan hitta det, gör citronzest en praktisk byte. Cashew Chicken är en av många rostfrysta recept som kom till Thailand via kineserna. Mycket populär i thailändska restauranger runt om i världen, denna maträtt är också enkel att göra hemma med imponerande resultat. Följ bara de enkla stegen nedan till en måltid som kommer att vara populär bland alla familjemedlemmar inklusive barnen (bara släpp chili för dem). Tillsammans med thailändsk jasmin-doftris eller Thai Coconut Rice för en äkta thailändsk middagsmat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör ihop Marinade ingredienser i en medelstor skål. Tillsätt kycklingbitar och rör om till kappa. Avsätta.
  2. Kombinera alla Stir-Fry-såsingredienser i en skål eller stor kopp, omrör väl för att lösa upp sockret. Avsätta.
  3. Stekt lök, grönlök, vitlök, ingefära, chili och malet citrongräs i olja över medelhög värme (2 minuter) i en stor wok eller stekpanna.
  4. Lägg till marinerad kyckling plus svamp. Rör tills tills kycklingen är kokad (3-5 minuter). När din panna blir torr, lägg till lite av vinet, 1-2 msk. vid en tid.
  1. Lägg till bok choy och fortsätt stekning tills det mjuknar och blir ljusgreen (2 minuter).
  2. Slutligen lägg till såsen du gjorde tidigare, plus cashewnötterna. Fortsätt omrörning tills allt är väl kombinerat och kokt till din smak.
  3. Gör ett smakprov för salt och sötma, tillsätt mer socker om det är för surt för din smak, eller mer fisksås om den inte är salt eller smakfull nog (såsen ska smaka snygg och lite söt).
  4. Servera med thailändsk jasminsk ris eller thailändsk kokosnötris . Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 576
Totalt fett 26 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 111 mg
Natrium 2.135 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 3 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)