Var kommer skinka från?

Bakad skinka gör skuren till många semesterbord, men det här allestädes närvarande, relativt billigt och lättillgängligt köttet uppträder också i ödmjuka soppor, ankrar snabba tisdagskvällar och regerar som en favoriserad smörgåsrediens.

Och det skulle verkligen inte vara hyperbolt att säga att skinka hjälpte till att lansera den moderna civilisationen. Utan konsten att bevara mat kunde gamla människor inte ha bosatt sig och vända sig till byggnadstäder och sociala institutioner.

Var kommer skinka från?

Ordet skinka härstammar från den gammalska hammaren och hänvisar specifikt till en köttskurva från höns bakben. Kina tar betalt för att härda den första fläskbenet i 4900 f.Kr. Enthusiasm för skinka spred sig i det forntida Europa med romarna, som troligen lärt sig övningen medan de handlade med kineserna. Ett överraskande fungerande recept på skinka med fikon överlevde från det andra århundradet när det gav uppmärksamhet på gamla bankettbord. Gallarna producerade föregångare till nutida världens berömda Bayonne, Schwarzwald och Westfalen .

Christopher Columbus bar åtta grisar ombord med honom när han lämnade Spanien för den nya världen men utforskaren Hernando de Sotos 13 grisar blev uppfödningsbeståndet för amerikansk fläskindustri när han landade på Floridas kust år 1539. Inom några år, Hans svinhöna växte till 700.

Vid 1700-talet upptog de flesta koloniala bönder grisar.

Den långa hållbarheten hos saltfläsk och bacon gjorde båda häftklammerna i tidiga amerikanska kök. Uttrycket "högt på grisen" verkar ha utvecklats från skinkans bokstavsposition på den övre halvan av grisen (i motsats till magen, shanks och trotters) och kom till att antysta en lyxig matstilning på det bästa köttskär.

Skinka: Mat passar för det moderna bordet

George A. Hormel & Company pionierade konserverad skinka i Amerika 1926, introducerade sedan Spam 1937 som lunchkött. Beteckningslandets skinka visas först i 1944, med hänvisning till en metod för torrhärdning och rökning som utvecklats i landsbygdsområdena Virginia, Kentucky och andra närliggande stater. Termen hänvisar nu till denna stil av skinkonservering snarare än en viss plats, även om en Smithfield-skinka, kanske det mest kända varumärket amerikanska landskinka, kan komma från området kring Smithfield, Virginia.

Däremot är så kallade stadsskinkar våta härdade genom att nedsänkas i eller injiceras med saltlösning, sedan röktas. När du köper en stadskaka, är den helt kokad, till exempel de spiralklippta skinkorna som är populära på påsken. Landskallar, men konserverade, måste rengöras och kokas innan du serverar dem. Det är möjligt att köpa råa skinkor, vanligtvis marknadsförs som "färska" och bota och röka eller laga dem hemma. Utan härdning liknar en kokt färsk skink en ländbröd eller hugger mer än den salta, rökiga smaken av bearbetad skinka.