Popcorn Snowman

Söta och söta popcornbollar utgör den här söta Popcorn-snögubben, perfekt för semesterpartier! Detta recept ger en stor snögubbe, eller du kan göra flera mindre snögubbar.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera tre remsor av vaxat papper på en bord- eller köksdisk och spraya dem med stekpanna. Placera poppad popcorn i en stor skål och lägg åt sidan.

2. Blanda socker, majs sirap och vatten över medelhög värme i en mellanskockpanna. Rör om blandningen tills sockret löses och sätt sedan in en godistermometer. Koka godisen tills den når 240 grader.

3. Häll sockersirapen över popcornen i skålen och rör försiktigt tills popcornen är jämnt belagd.

4. Sked tre högar av popcorn på de tre remsorna av vaxat papper. Du vill göra högarna i tre olika storlekar för att representera det lilla huvudet, den mellanliggande torso och den stora kroppen av snögubben.

5. Låt popcorn svalna i 7-8 minuter. När det är kallt nog att röra, men ändå varmt, spraya dina händer med nonstick matlagningsspray och bilda högarna i bollar, stapla dem på toppen av varandra i en snögubbeform. Var noga med att trycka bollarna fast så att de inte faller isär.

6. Tryck på russin och något annat godis i snögubben för att bilda ögon, näsa, mun och knappar. Sätt in en gnistrande pinne i varje sida av mitten popcornbollen för snögubben armar. Om så önskas, binda ett band runt halsen på snögubben för att slutföra hans utseende.

Klicka här för att se alla julgodisrecept!