Senap sorter

Förberedda senap består vanligtvis av en kombination av någon sort av senapsfrön med ättika eller vin som ett surt fixativ, plus salt och olika kryddor, beroende på blandningen. Förberedd senap har i allmänhet ungefär en tredjedel till hälften av torr senapsstärkelse. Det finns hundratals sorter av beredda senor, inklusive många specialblandningar som innehåller en frukt, ört eller kryddbas. Här är några av de mest populära typerna.

Senap sorter

Dijon senap : Denna sort var den första som skulle regleras. Den härrör från Dijon, Frankrike, och är gjord med bruna och / eller svarta frön, kryddor och kryddor (juice av orörda druvor), vitt vin, vinäger eller en kombination av alla tre. Blek solbrun till gul i färg och vanligtvis slät i konsistens. Om det är märkt Dijon-stil, är det troligtvis gjort på samma sätt men det är inte från Dijon, Frankrike.

Bordeaux senap : Gjord med druvmust (ofermenterad vindruvsaft), vanligtvis blekgul i färg.

Beaujolais senap : Liknande Bordeaux, men gjord med olika druvor lånar en djup burgunderfärg.

Kreolsk senap : Brun senapsfrön marineras i ättika, malda och blandas med en ledtråd av pepparrot till en het, kryddig senap .

Meaux Senap: Även kallad fullkorns senap. Grovt krossade, flerfärgade senapsfrön blandade med ättika och kryddor.

Tysk senap : Mild till varm, kryddig och mildt söt.

Det kan sträcka sig från slät till grov mark, blekgul till brun i färg.

Engelska senap: Gjord av både vita och bruna eller svarta frön, mjöl och gurkmeja. Vanligtvis ljusgul i färg med en extremt varm spiciness mot tungan.

Kinesisk senap : Serveras normalt som en doppsås med kinesisk mat .

Gjord av senapspulver och vatten eller vin blandat till en pasta. Det finns inget fint om det, vilket gör det lätt att förbereda hemma. Var noga med att låta hemlagad kinesisk senap resten om 15 minuter för smak och värme nivå att utvecklas helt, men inte längre som det snabbt förlorar både inom cirka en timme.

Söt senap : Innehåller en mängd olika honungsenor. Dessa är senaps sötad med honung, sirap eller socker, och kan börja med en bas av varma eller milda senapfrön beroende på personlig smak.

Amerikansk senap : Den kallaste balj senap eller gul senap på grund av sin ljusa färg, är denna mildaste smakad senap populär i boll parker som ett favoriserat kryddor för varmkorv . Den är gjord med vita senapsfrön blandade med salt, kryddor och ättika, vanligtvis med gurkmeja tillsatt för att förbättra den ljusa färgen. Denna stil tillverkades först 1904 av George T. French som "Cream Salad Mustard" och har blivit standard för gul senap i Amerika.

Smaksatt senap : Tillägg av olika individuella örter, kryddor, grönsaker och frukt resulterar i sådana senaps som pepparrot, chili, citron, hallon och till och med blåbärsmaksatta senap. Det finns bokstavligen hundratals att välja mellan och göra, begränsad endast av din fantasi.

Mer om senap

Mosterdsubstitutioner och matlagningstips
Senapsfrön
• Senapssorter
Senapval och lagring
Vad gör senap varmt? FAQ
Senaphistoria
Senap och hälsa

kokböcker