Gula varmkorvstänkrecept

Detta är den klassiska milda gul senap jag växte upp att älska på varmkorv. Det är otroligt enkelt att göra, och en gång gjord skulle hålla ganska mycket för alltid, förutom att det smakar så bra att du ska äta upp det snabbt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vad som gör denna klassiska gula senap relativt mild matar den. Det kan låta kontraintuitivt, men för att göra en riktigt varm, kryddig senap lägger man kallt vatten till marken senapfrön. Eftersom vi går för en mildare kick här, mjuka vi denna senap med några minuter över värme.
  2. Börja med att sterilisera dina burkar . Använd en glas halv-pint burk eller två 4-uns burkar. Medan burken / steriliseringen steriliserar, förbereda senap:
  1. Vispa alla ingredienserna i en liten kastrull tills de smidigt kombineras. Blandningen kommer att vara ganska flytande vid detta tillfälle. Koka upp den över medelhög värme. Koka i 7-8 minuter, rör om ibland.
  2. Ta bort grytan från värmen och låt senapet svalna i 5 minuter. Senapet kommer att tjocka lite under denna tid, men var inte orolig om den inte är så tjock men som du vill att den slutliga produkten ska vara. Låt dig inte frestas att lägga till mer senapspulver för att tjockna upp det: senapet fortsätter att tjocka under de närmaste 24 timmarna eller till och med ett par dagar.
  3. Överför senap till den steriliserade glasburken. Lossa locket ordentligt. Låt svalna till rumstemperatur innan du lagrar senap i kylskåpet.

Viktigt: Vänta minst 24 timmar före provtagning av senap. Kanske borde jag ha tagit med tålamod som en av ingredienserna, eftersom denna väntetid inte är valfri. Nybearbetad senap är äckligt bitter. Smaken mellows inom en dag eller två. Det är värt att vänta.

Hemlagad gul senap kommer att hålla i kylskåpet i upp till 1 år. Om du vill lagra den vid rumstemperatur tills burken öppnas (praktiskt om du ger den som present), lämna 1/4-tums huvudutrymme när du fyller burken. Bearbeta det i ett kokande vattenbad i 5 minuter för att försegla burken.

Obs! Se till att du använder jordgul senapsfrön för detta recept. Svart senapsfrön skulle ge vägen till starkt en bit för denna klassiska milda senap. Lyckligtvis är det mest kommersiellt tillgängliga marken senapspulver gjord av gula senapsfrön.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 127
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 698 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)