Classic Cobb Salad Recept

Lär dig att göra en traditionell Cobb-sallad, full av krispig bacon, kryddad kyckling och högar av blåost, avokado och hårdkokt ägg. Det här är en "sammansatt" sallad, vilket betyder att ingredienserna är ordnade på salladen i motsats till att alla kastas ihop. Ursprungligen var det ett sätt för restaurangen att helt enkelt använda resterna, men det blev snart Brown Derbys mest populära maträtt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Stek baconet tills det är skarpt, dränera på pappershanddukar och när det är tillräckligt kallt att hantera, smula och lägga åt sidan.
  2. Ordna en sallad av sallad på serveringsplattorna. Ordna ägg, bacon, kyckling, avokado, tomater och Roquefort-ost i raka rader ovanpå sallat, som täcker ytan helt.
  3. I en skål, vispa tillsammans senap, ättika, Worcestershire sås, vitlök, salt och peppar. Torka långsamt i olivoljan och piska hela tiden för att bilda förbandet. Dryck dressingen jämnt över salladen och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 913
Totalt fett 66 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 35 g
Kolesterol 286 mg
Natrium 597 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 13 g
Protein 53 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)