Senapssättyper

Tre av fyrtio typer senapsfrö används för mat

Senap är den näst mest använda kryddan i USA. Dess användning överskrids endast av pepparkornen. Alla delar av växten är ätbara, inklusive frön, löv och blommor. Och det är inte konstigt, eftersom senap fungerar bra med alla typer av kött, fläsk, fjäderfä och skaldjur. De flesta av oss är vana vid standardgulberedd senap, men det finns många underbara sorter av frön och beredda senor att experimentera med.

Senapssättyper

Det finns över fyrtio olika sorter av senapplantor, men tre är mest populära för kulinarisk användning.

Brassica nigra, nigra som latin för svart, bär svart frön som är mycket populära i Mellanöstern och Asien Minor där de härstammade.

• De bruna frön kommer från Brassica juncea, med juncea som betyder rushliknande. Den bruna härstammar i Himalaya och har nästan ersatt svart i amerikanska och brittiska kök, särskilt nordamerikanska kinesiska restauranger.

Sinapis alba, med alba som betyder vit, har sitt ursprung i Medelhavsområdet och bär ljusa solbränna som slutar som den ljusgula (med hjälp av lite färgämne) senap vi tillämpar generöst på våra varmkorv .

Alla tre sorter har blivit naturaliserade till Nordamerika och kan hittas i nästan alla stater i USA samt många provinser i södra Kanada.

Mer om Senap:
Mosterdsubstitutioner och matlagningstips
• Senapsfrön
Senapssorter
Senapval och lagring
Vad gör senap varmt? FAQ
Senaphistoria
Senap Legend och Lore
Senap och hälsa
Senapsfrö och senapsrecept

kokböcker

Gourmet Mustards
Mustards Grill Napa Valley Cookbook
Colman salladkockbok
På sidan
Fler kakor