Vanilj Bean Rice Pudding

Om du har letat efter en unik och ny efterrätt, kolla inte längre. Rispudding finns vanligtvis i hela Asien. Även om många variationer med olika kryddor tillagts, tillverkas de traditionellt med ris och mjölk för huvudingredienser. Andra vanliga namn för denna maträtt inkluderar "risgröt", "arroz con leche" och "arroz con dulce".

I denna delikata twist lyfter aromatisk vaniljböna en av de ultimata komfortfötterna, och gör detta rispudding extremt lugnande! Plus, det här enkla receptet är ägglöst och kan tillverkas med mjölk eller icke-mejeriprodukter, så det är ett bra alternativ för veganer eller allergiker. Detta recept kan också enkelt fördubblas för att ge fler gäster.

Vad du behöver

Hur man gör det

Låt vattnet koka i en medelstora kastrull. Tillsätt riset och rör sedan om en gång.

Koka tillbaka vatten och minska värmen till låg och täcka.

Smaka på riset i 10 minuter, eller tills vattnet absorberas.

Under tiden kombinera mjölken och sockret och rör om att kombinera. När riset har absorberat vattnet, häll i mjölken och sockerblandningen. Med en liten, skarp kniv skär vaniljbönen i halv längd.

Därefter skrapa vaniljbönsfröarna ur podet och in i blandningen. Lägg sedan till podet i potten.

Lyft upp värmen och sätt blandningen igen, koka igen.

Minska värmen till låg och simma för en andra gång, rör om ibland. Fortsätt ibland omrörning tills riset är krämigt och det mesta av mjölken absorberas. Det tar ungefär 30 minuter.

Ta bort vaniljbössorna så att inte smaken blir bitter.

Slutligen sked pudding i servering disk och låt svalna något. Du kan servera omedelbart eller kyla i 20 till 30 minuter i kylskåpet och servera kallt.

För påfyllning överväga att placera färska mangokubbar strax före servering om så önskas. Andra bra toppings inkluderar kanel, strimlad kokos eller blåbär. För en överbelastad dessert toppa vaniljrispudding med så många påfyllningar som du vill.

För att förvara i en lufttät behållare och lagra i kylskåpet i upp till en vecka.

Andra variationer kan göras för att skapa olika smaker, som till exempel kryddor som anisfrö och ingefära för en mer smaklig och kraftfull smak. En annan förändring inkluderar att lägga till saftron (endast några trådar) för en jordisk smak eller citronskal för att ge citrus.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 313
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 170 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 6 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)