Grundläggande Lasagne Med Kötsås

Detta klassiska receptet är en av mina favoriter. Den är gjord med en hemlagad köttig tomatsås och lager ost och lasagne nudlar.

Om du föredrar en vegetarisk lasagne, prova den här provade-och-sanna spenatlasagnen . Denna kryddiga kycklinglasagne är ett annat utmärkt alternativ med Tex-Mex-smak och kyckling istället för nötkött.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Start såsen ca 30 till 45 minuter i förväg.
  2. I en stor djup kastrull över medelvärme, sauta lök och vitlök i 3 matsked olivolja tills lök är mjuka. Tillsätt marken nötkött och brunt, rör om ofta. Häll av överskott av fett. Tillsätt tomaterna, tomatpastaen, 2 teskedar salt, cayennepeppar, socker, basilika, lövblad och 2 koppar vatten; blanda väl.
  3. Minska värmen till låg och simma långsamt, avtäckt, i 1 timme, eller tills såsen har förtjockat.
  1. Koka lasagna nudlarna i saltat kokande vatten som paketet riktar, omrör ofta för att förhindra att du sticker. Dränera; kasta försiktigt med 1 matsked olivolja.
  2. Värm ugnen till 325 F.
  3. Sked lite av såsen i en stor 3-korts bakfat, bara 4 till 6 matskedar, tillräckligt för att täcka botten av pannan. Topp med ett nudellager. Sked ungefär en tredjedel av den kvarvarande såsen över nudlarna. Sked ungefär hälften av ricottaosten jämnt över lagret av sås och sprinkla sedan några matskedar av parmesanost över det. Lägg till och ungefär en tredjedel av mozzarellaosten.
  4. Upprepa med en tredjedel av nudlar, ytterligare en tredjedel av såsen, resterande ricotta, ytterligare en tredjedel av mozzarella och några matskedar av parmesanost.
  5. Avsluta med det sista lagret av nudlar, resterande sås, parmesan och mozzarellaost.
  6. Baka lasagnen, upptäckt, i 45 minuter.

Du kanske också gillar

Lätt Aubergine Lasagne

Favorit Meaty Lasagne Recept

Italiensk korvlasagne

Vegetabilisk Lasagne

Frank's Crock Pot Lasagne Med Ground Nötkött och Korv

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 609
Totalt fett 38 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 132 mg
Natrium 1,376 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 4 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)