Basic Pie Pastry

Detta är en grundläggande paj bakverk gjord med kylt smör och förkortning. Sätt upp smöret och förkorta i frysen i ca 15 minuter innan du börjar pajen.

Receptet gör tillräckligt för en skorpa, och det kan enkelt fördubblas för en skorpa med två skorpor eller två enskorps pajer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär smöret och förkorta i små bitar och lägg det i frysen i 10 till 15 minuter innan du börjar.
  2. Sifta mjölet och saltet i en blandningsskål; sikt igen. Klipp i det kylda smöret och förkorta med en konditorblandare eller två knivar tills fettet är storleken på små ärtor. Tillsätt 3 msk isvatten och rör om med en gaffel. Lägg till mer isvatten, ca 1/2 till 1 tsk i taget tills degen börjar klumpa ihop.
  1. Så snart det är fuktigt nog att samla i en boll, forma degen i en platt skiva och linda i plastfolie. Kyl i minst 30 minuter.
  2. Hantera degen så lite som möjligt. Rulla den kylda bakverkdegen på en mjölad yta till ca 1/8 tum tjocklek. Bakverket ska vara ca 1 1/2 tum större än pajplattan .
  3. Receptet gör tillräckligt för en skorpa. Dubbel receptet på en dubbelskorpspaj eller två enskorps pajer.

För en Blindbakad Skorpa

  1. Om ett recept kräver en förbakad eller blindbakt skorpe, rikta bakverket med folie eller pergamentpapper och fyll det med pajvikter eller torkade bönor. Förvärm ugnen till 400 F. Minska värmen till 375 F och baka skskallen i 15 minuter. Ta bort tappens vikter och folie och fortsätt att baka i ca 12-15 minuter längre.
  2. Placera på en trådställ för att svalna och fyll sedan som receptreglage.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 155
Totalt fett 13 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 178 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)