Hemlagad brödpudding med russin

Medan vissa variationer lägger till allvarlig sofistikering mot denna traditionellt sparsamma efterrätt, handlar det här receptet om hemlagad brödpudding med russin om hemlig enkelhet. I århundraden har sparsamma kockar runt om i världen utvecklat liknande metoder för att använda gammalt bröd. Ovalt bröd fungerar bra för brödpudding eftersom det absorberar söt vanilj, men du måste låta en sammansatt pudding sitta i minst en timme innan du lägger den i ugnen. Om du använder färskt bröd, eftersom den här versionen gör det, finns det ingen väntetid. Du kan servera det här direkt från ugnen, varma med glass eller kallt med vispad grädde. Du kan också klä upp det med en vaniljsås .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Smörj lätt en 12x8x2-tums bakfat.
  2. Smörbröd skivar generöst på ena sidan. Skär varje skiva i 4 rutor. Stänk russin över botten av den tillagade bakfatet och ordna sedan brödkorgar, smörjsidan uppåt, över russin, överlappande skivor efter behov. Stänk bröd med kanel.
  3. I en kastrull formar värmemjölk bara tills bubblor sitter runt kanten. avlägsna från värme. Tillsätt socker, rör om tills det löser sig fullständigt.
  1. Slå i ägg i en stor skål tillsätt 1/4 kopp varm mjölk och vispa snabbt för att temperera ägget. Ström långsamt i resten av den heta mjölkblandningen, whisking kontinuerligt. Rör i vanilj.
  2. Häll mjölken och äggblandningen över brödet i den tillagade bakfatet. Ställ bakfatet i en större bakpanna i mitten av ugnen och häller sedan ca 1/2 till 1 tum kokande vatten i den större panelen.
  3. Baka i 40 till 50 minuter eller tills en träplocka eller knivpunkt som sitter i mitten kommer ut ren. Ta av rätterna från den större vattenpannan och låt den svalna i ca 15 minuter före servering. Brödpudding kan serveras varma eller kalla. Kyl ut oanvänd del.

Mer om brödpudding

Hjälper de hemtrevliga klassikerna till dig? Kolla in dessa andra brödpudding recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 258
Totalt fett 12 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 129 mg
Natrium 101 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)