Crockpot kyckling och sötpotatisrecept

Detta underbara och lätta recept på Crockpot kyckling och sötpotatis är så bra för dig! En servering levererar 100% av vitamin A du behöver varje dag. Och det är också gott. Du kan variera kryddorna i detta recept; Lägg till mer karrypulver, använd mer ingefära eller tillsätt lite nybakad gingerrot eller tillsätt lite basilika eller timjan. Kom ihåg att recept som dessa är ganska toleranta. Det betyder att du kan lura med dem och de kommer fortfarande att vara läckra.

Du kan använda kycklingbröst i detta recept; bara minska koktiden till ca 5 timmar på lågt. Se till att kycklingen är vid 160 F på en kötttermometer och att sötpotatisen är öm när den trängs igenom en gaffel.

Du kan också lägga till fler ingredienser till det här lätta receptet. Tänk på att lägga till några morötter eller skivad vanliga morötter. Andra typer av potatis skulle vara bra i denna maträtt också; vissa kubade Yukon Gold potatisar skulle tillföra underbar smak och intresse.

Eftersom såsen är så bra, servera den här över varmt kokt ris eller pasta. Lägg till en skarp grön sallad kastad med skivad svamp och druv- eller körsbärstomater och lite rostat vitlöksbröd. Till efterrätt skulle en glassbit eller lite brownies vara utsökt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Stänk kycklingen med salt, cayennepeppar, paprika, curry powde r och ingefära. Gnid kryddorna i kycklingen.
  2. Placera sötpotatisen och lökarna i 3-1 / 2 till 4-kvart långkokare och toppa med kycklingen.
  3. Topp med persikan bevarar, vinäger och sojasås .
  4. Täck den långsamma ugnen och laga på låg i 6 till 8 timmar eller tills kycklingen kokas grundligt till 160 F (prova den med en kötttermometer) och sötpotatis är ömma när den genomborras med en gaffel.
  1. Kombinera kycklingbuljongen och majsstärkelsen i en liten skål och blanda väl med en piskvisk tills den är slät. Tillsätt den här blandningen till långsam spis och rör försiktigt för att kombinera.
  2. Täck långsamt spis igen och koka högt i 10 till 15 minuter eller tills såsen är tjock. Servera omedelbart över hett kokt ris, couscous eller pasta.

Kalorier: 380
Fett: 12 gram
Natrium: 700 mg
Vitamin A: 100% DV
C-vitamin: 35% DV

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2544
Totalt fett 140 g
Mättat fett 39 g
Omättat fett 56 g
Kolesterol 837 mg
Natrium 1,167 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 5 g
Protein 266 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)