Sauteed Delicata Squash med Parmesan Recept

Delicata squash är en liten, avlång squash med en ganska grönsträckad krämskala. I detta recept på sautad Delicata squash kan du äta det och alla.

Denna typ av squash finns på bondens marknader och specialproduceringsavdelningar på sensommaren och hösten. Dess kött är mindre sött än ekollon eller butternut squash men har en liknande struktur. Normalt äter du inte vinterns vinterkorgar, men när min vän Kelley berättade för mig att hon hade förberett Delicata tunt skivad och sautéed var jag fascinerad. Och noga, när skivad tunt nog och sautéed i lite olivolja och smör, tar skallen på sig en fast men al dente konsistens medan inredningen blir krämig. Det är en utsökt, lättframställd hösträtt att servera med grillat fläsk eller kyckling (Recept att prova: Kycklingbröst med purjolök och parmesanost ).

En mandolinskivare är det perfekta verktyget för att snabbt klippa squashen i tunna, enhetliga skivor. Var noga med att läsa våra säkerhetsanvisningar nedan.

Matlagningsutrustning som behövs: Kockens kniv , mandolinskivare , måttskedar, stor nonstick-pan (en försök: Bialetti Aeternum Nonstick-köksredskap ), spegelskivor, ostkryddare , muskatnötter, ostkorn

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Med en kockkniv skär du varje squash i halv längd. Använd en sked för att skopa ut fröna och massa. Skär av stångänden. Skär squashhalvorna i tunna skivor, mellan 1/16 och 1/8 tum tjocka med en mandolinskivare. Om du inte har en mandolinskivare, kan du göra det med en kockkniv.
  2. Värm olivoljan och smör i en stor nonstickpanna tills smöret smälter. Virvla runt för att helt täcka botten av pannan. Tillsätt squash och sautar, rör om ofta och vrid squash över för att laga jämnt tills squashen är mörkad och nästan genomskinlig, och skalen kan lätt skäras med en smörkniv. Det tar ungefär 10 till 14 minuter för squashen att laga mat helt. Använd ett muskatnöt för att spruta lätt med riven muskatmos och krydda med salt och peppar.
  1. Överför squashen till en serveringsplatta och strö med parmesanost. Servera varma eller varma.

Mandolin Skivare Tips

Om du inte har använt en mandolinskärare tidigare, här är några tips om hur du använder det på ett säkert och effektivt sätt:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 87
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 121 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)