Bakade Gröna Tomater Recept

Du behöver inte steka vad du kan baka! Njut av dessa gröna tomater, som i stekt gröna tomater, bara lite hälsosammare än vad de brukar vara, men lika bra. Om du undrar vad som händer med gröna tomater, är det här nedgången: gröna tomater som används för stekning (eller bakning i det här fallet) är nästan alltid obehandlade röda tomater som plockas tidigt för att hålla fastheten. Det finns dock mogna gröna tomatsorter. Mer om det nedan. Tillbaka till det här enkla receptet, som använder unripened röda tomater, skivad och bakad, med ett brunt socker och krackningskrumpning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Skär gröna tomater i 1/2 tums skivor.
  3. Ordna gröna tomatskivor i en smurt bakfat. Smörj med salt och peppar och sprida sedan varje skiva med ca 1/2 matsked brunt socker.
  4. Täck tomaterna med smulor och prickar med smör.
  5. Baka till tomaterna är mjuka men fortfarande fasta, eller ca 25 till 35 minuter.

Var kan man köpa gröna tomater

Gröna tomater är en annorlunda sort än röda och är tillgängliga fullt mogna, men eftersom de är odlade i mindre partier och mycket säsongsbetonade i de flesta USA, är de extremt svåra att hitta i lokala livsmedelsbutiker.

Om du inte befinner dig i södra Kalifornien kan du bara hitta dessa tillgängliga under sommaren på din ort. Prova special- eller hälsokostaffärer under den här tiden. Om experten från produktsektionen inte är någon hjälp, borde du kunna hitta gröna arvsmomater på en lantbruksproduktstol eller bondens marknad. Du kan använda mogna gröna tomatsorter för detta recept, men obehandlade gröna tomater är din bästa insats.

Förvaring av tomater

Heirlooms mogna snabbare än andra mer kommersiella sorter av tomater och bör endast köpas med några dagar att bli ätit. Heirlooms har en bra hjärtlig konsistens, men efter långvarig exponering för kalla temperaturer (41 F eller lägre) kommer tomat att mjukas och bli mjukt. Av denna anledning bör du aldrig lagra tomater i ditt kylskåp. Istället förvara unripened tomater i en papperspåse eller kartong, stamkanten ner i ett enda lager. Om dina tomater har mognat, bör de hållas vid rumstemperatur på disken från solljus. När du köper gröna tomater för detta recept ska de vara fasta, inte mjuka för beröring. Var noga med att undvika tomater med sprickor eller sprickor.

Här är två gröna tomatrecept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 188
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 106 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)