De 7 bästa Woks att köpa i 2018

Handla för de bästa woksna på marknaden för att göra bra stekpanna i hemmet

Woks har använts i århundraden, utformad för att laga mat vid hög temperatur medan du ständigt rör eller flipper maten för att hålla den från att brinna. Men woks är inte bara för stekning - de kan användas för grunt eller friterande stekning, för ånga eller för att simma mat.

Woks beskrivs ofta som rund eller botten. Det hänvisar till utsidan av pannan, vilket påverkar vilken typ av matlagningsytan du kan använda.

Runda bottnar är traditionella på woks, men de behöver en wokring för att hålla dem stabila på kakor eller andra matlagningsytor. De går inte bra på glas eller elektriska kokplattor, eftersom botten av wok inte rör vid värmeytan. Plattbottnar kan användas på en mängd olika köksplattor, inklusive glas, el, gas, och vissa kan till och med användas på induktionshällar.

Insidan av en traditionell wok är rundad, med sluttande sidor och en bred fälg. Några av de mer moderna woksna har en platt matlagningsyta på insidan, med typiska sluttande väggar.

Medan wokens allmänna form är ganska konsekvent, varierar materialet som woks är av, allt från det traditionella råa kolstålet till mer moderna material som rostfritt stål eller till och med nonstick. Varje material har sina fördelar och nackdelar, men woks är relativt billiga, så det finns ingen anledning att du inte kan ha två - eller mer - i ditt kök. Läs vidare för våra bästa val av 2018.