Picnic potatisallad med ägg

Denna klassiska potatisallad är gjord med ägg och en senap och majonnäs dressing. Potatisallad är utsökt med nästan allt grillat och smakar alltid bäst utomhus! Använd gärna gröna lök eller söta lök i stället för röda lökar i denna smakfulla sallad eller lämna dem.

Detta är en tröstande potatisallad med ägg, majonnäs och senap. Det är mycket bra med hackade röda lökar, men löken kan utelämnas. Eller lämna löken ur salladen och - för lökälskare - ge dem på sidan i en liten skål.

Om du föredrar en sötare smak, använd Miracle Whip-salladsdressing i stället för majonnäs och lägg till en matsked eller två söta pickle-relisher.

Du behöver inte en cookout eller picknick för att njuta av potatisallad - gör det någon gång på året att gå med långkokt fläsk eller strimlad nötkött eller servera det med bakade bönor, skinka eller varmkorv.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg de kubikade potatisarna i en stor kastrull och täcka med vatten. Tillsätt 1 matsked salt. Placera potatisen över medium värme och koka. Täcka och koka försiktigt tills potatisen är öm, cirka 15 minuter. Töm och låt potatisen svalna helt.
  2. Kombinera de kylda potatisarna, hackade hårdkokta ägg, hackad röd eller söt lök och det hackade selleri. Rör om ca 1/2 kopp majonnäs tillsammans med senap Lägg till mer majonnäs, efter behov för fukt och smak. Smak och krydda med salt och nybakad svartpeppar.
  1. Garnera salladen med tunt skivade små tomater och gurka, om så önskas.

Serverar 6 till 8.

* Hårdkokta ägg - Lägg ägg i en kastrull och täck med vatten. Täck pannan och placera den över medelvärme. Koka upp. Ta bort pannan från värmen och lyft inte locket. Låt ägget stå i varmt vatten i 15 till 20 minuter. Töm och kyla ägget under kallt rinnande vatten. Börja vid den breda änden, skalla äggen. Häll grovt och lägg till skålen med potatisen.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 455
Totalt fett 26 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 198 mg
Natrium 299 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 5 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)