Acorn Squash Fakta, urval och lagring

Om Acorn Squash

Även om det anses vara en vinterkvash, är ekollonet från samma familj som sommar squash, vilket inkluderar kucchini. Det är en botanisk frukt som behandlas som en kulinarisk grönsak. Squash är infödd till Amerika. Tror att vara den första mat som odlas av indianer, squash, tillsammans med bönor och majs, är en del av den indiska triaden av de tre viktigaste matklammerna.

Acorn Squash Botaniskt namn

Cucurbita pepo L. var. turbinata. Acorn squash är en ätbar kalebass som växer på en vinstock.

Vanliga och andra namn

ekollon squash, vinter squash, žalud squash, agern squash, ng bunga ng ek kalabasa, courge poivrée, eichelkürbis, makk squash, ekollonskläder, squash dearcán, squash ghianda, zīle drūzmēties, gilė skvošas, Żołądź squash, abóbora, squash squash, calabaza , ekollon boga, ekollonsquash, meşe palamudu kabak, sboncen fesen

Acorn Squash Varianter

Tillsammans med den normala gröna sorten kan du också springa över orange och vit ekollonskvassvarianter.

Acorn Squash Tillgänglighet / Säsong

Även om den finns tillgänglig på många områden året runt, är högsäsong för färsk ekollon i Nordamerika tidigt på vintern.

Acorn Squash Selection

Skördas när den är mogen, väger den genomsnittliga ekollängden från ett till tre pund. Alla större och du riskerar att få en torr, strängig squash. Det ska känna sig tungt för sin storlek med slät, tråkig hud och absolut inga mjuka fläckar.

Glänsande hud indikerar att den valts före full mogen om inte producenten har applicerat vax. Delvis orange på huden är bra, men för mycket orangefärgad färgning indikerar en överdriven squash som kommer att vara torr och strängig. En bra balans mellan grön och orange färg är optimal.

Acorn Squash Storage

Vinterkvash kommer att vara upp till en månad i en mörk källare eller förvaringsområde (50 till 55 grader F.), men endast ca 2 veckor i kylskåpet.

Helst bör endast skuren eller kokad ekollonkvash kylas. Squash med en bit av stammen fortfarande intakt hjälper till att sakta ner fuktförlusten. Använd ekollon squash inom 2 veckor efter inköp om du inte växer din egen, i vilket fall du kan lagra 2 till 3 månader. Slipa om råa bitar i plastfolie, kyl, och använd inom 4 dagar. Kokad ekollongkorg kan kylas upp till 4 dagar. Före frysning, måste ekollkvällen kokas. Mer om Acorn Squash Storage

Acorn Squash Tips

Du måste ta bort fibrerna och fröna från centrum av ekollonskvällen före ångkokning, bakning eller bakning. För att göra squashen lättare att skära, piercera huden på några fläckar, placera den i en mikrovågsugn och värma högt i 2 minuter. Låt stå i ytterligare några minuter innan du snider. Den djupare gulaktig orange färgen på köttet, ju sötare det är. Mer Acorn Squash Tips

Exempel Acorn Squash Recept

Acorn Squash Beskrivning

Tror på vinterns squashform har ekollonkvash karakteristisk oätlig hård, tunn hud och fast kött.

Den är ungefär ovoid i form med tjocka åsar, fem till åtta inches lång, fyra till fem tum över, och har en definierad punkt i botten. Köttet är sötare än sommar squash, med en nutliknande smak. Den är formad som en räfflad ekollon, följaktligen sitt smeknamn. Växtperioden är längre än sommar squash, vilket ger mycket tid att njuta av solens sötma.