Klassisk Kyckling och Korv Gumbo Recept

Den här smaka gumboen tar lite tid, men du kan laga roux och kycklingen en dag i förväg och sedan sätta det ihop och låt det simma till perfektion.

Vad du behöver

Hur man gör det

* Om du använder en kommersiell Cajun kryddor med salt, var noga med att smaka innan du lägger till, och du kanske inte behöver extra salt.

Värm ugnen till 350 ° C.

Kombinera mjölet och 1 kopp canolaolja i en tung ugnsäker kastrull. Gjutjärn är perfekt för detta. Sätt i mjöl och oljeblandning i ugnen och koka, avtäckt, i 1 timme. Rör om och fortsätt matlagning i 1 1/2 timmar längre, rör om var 30 minuter.

Ta bort från ugnen och lägg åt sidan.

I en stor holländsk ugn eller gryta potta, kombinera kyckling, kvartvis lök, timjan, 1/2 tsk svartpeppar, 4 klyftor skivad vitlök, 1 quart av kyckling, 1 quart vatten och 1 tesked Cajun smaksättning blandning. Koka upp. Minska värme, täck och simma i 1 1 1/2 timmar. Ta bort kycklingbitarna till en tallrik eller stor skål för att svalna. Torka vätskorna genom en finmaskigt sikt och kasta fasta ämnen. Ta bort en del av det överskjutande fettet med hjälp av en fettavskiljare. Ställ buljongen åt sidan.

Rengör stew potten eller nederländska ugnen och värm 1 matsked canolaolja. Tillsätt andouillekorgen och koka, omrör ofta, tills den är brunad. Tillsätt tärnad lök, hackad paprika, selleri och okra, om du använder. Koka, rör om tills lök är ömt. Tillsätt vitlök och koka, rör om i 1 minut längre. Tillsätt roux och fortsätt tillagning, rör om i ca 10 minuter. Tillsätt lite av buljongen om det behövs för att förhindra att det brinner. Tillsätt den spända kycklingens matlagningsbuljong till potten; täck och fortsätt matlagning i ca 1 timme, omröring ofta.

Under tiden, ta bort kycklingen från benen och hugga eller stryk köttet. Täck och kyla tills gumboet är nästan färdiglagat. Lägg kycklingen i grytan nära slutet av tillagningstiden. Smak och tillsätt mer Cajun krydda tillsammans med salt och peppar, efter behov. Rör i persilja.

Mound ca 1/4 kopp ris i en bred skål. Top med gumbo; strö med grönlök.

Serverar 8 till 10

Du kanske också gillar

Seafood Gumbo

Slow Cooker Chicken Gumbo

Mikrovågsugn Roux

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 862
Totalt fett 58 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 29 g
Kolesterol 175 mg
Natrium 697 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 4 g
Protein 57 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)