Skillnader mellan parmesan och Parmigiano-Reggiano

Det är mer än bara ett namn

Parmigiano-Reggiano är en hård, torr ost gjord av skummad eller delvis skummad ko mjölk. Den har en svagt ljusguldskala och ett halmfärgat interiör med en rik, skarp smak. Parmigiano-Reggianos är åldrade minst två år. De märkta stravecchio har varit i åldern tre år, medan stravecchioner är fyra eller fler år gamla. Deras komplexa smak och extremt granulär konsistens är ett resultat av den långa åldringen.

Parmigiano-Reggiano har kallats "ostkungan".

Orden Parmigiano-Reggiano stenciled på skalen betyder att osten producerades i områdena Bologna, Mantua, Modena eller Parma (varifrån denna ost har sitt ursprung). Parmesaner används främst för rivning och i Italien kallas grana, vilket betyder "korn", med hänvisning till deras granulära strukturer. Inom Italien kallas ostar som Parmigiano-Reggiano grana . Många av dessa ostar är utsökta i sin egen rättighet. Ett exempel är osten Grana Padano .

Namnet Parmigiano används i delar av Italien för granaostar som inte uppfyller skyddade ursprungsbeteckningar för Parmigiano-Reggiano, såsom specifika produktionsområden, vad nötkreaturen äter, lång åldrande och så vidare.

Enligt italiensk lag får endast ost som produceras i dessa provinser betecknas "Parmigiano-Reggiano", och den europeiska lagen klassificerar namnet såväl som översättningen "Parmesan" som skyddad ursprungsbeteckning.

Därför är det inom EU, enligt DOC-bestämmelser, Parmesan och Parmigiano-Reggiano samma ost.

Parmesanost

Parmesan är den engelska och amerikanska översättningen av det italienska ordet Parmigiano-Reggiano. Det finns också bevis för att Parmigiano-Reggiano i 17-17-talet kallades parmesan i Italien och Frankrike.

I Förenta staterna är ordet "Parmesan" inte reglerat. En ost som är märkt som parmesan i USA kan vara äkta Parmigiano-Reggiano, men det är mer sannolikt att det är en imitation. De flesta amerikanska versionerna är vanligtvis åldrade minst 10 månader.

Parmesanost görs också i Argentina och Australien, men ingen jämförs med Italiens främsta Parmigiano-Reggiano, med sin granulära konsistens som smälter i munnen. Parmesanost i andra länder har jämförelsevis laxbestämmelser.

Mer om DOC Regulations

DOC-lagar är avsedda att bevara integriteten hos traditionella italienska livsmedelsprodukter genom att säkerställa smak och kvalitet.

DOC lagar kräver att Parmigiano-Reggiano tillverkas enligt ett specifikt recept och produktionsmetoder endast inom provinserna Parma, Reggio-Emilia, Modena och specifika regioner i provinserna Bologna och Mantua.

Har "Imitation" Parmesan smak gott?

En ost som är märkt som parmesan i USA som inte är äkta Parmigiano-Reggiano kan fortfarande vara en god ost. Många hantverkare gör högkvalitativa ostar som inspireras av Parmigiano-Reggiano. Många stora ostproducenter säljer anständigt parmesan. Är smaken lika komplicerad som äkta Parmigiano-Reggiano?

Du får avgöra. Köp båda och smaka dem sida vid sida.

Pre-revated Parmesan är tillgänglig men kan inte på något sätt jämföras med den färskt riven osten-spara dina pengar. Både inhemska och importerade parmesaner finns tillgängliga i special- ostaffärer , italienska marknader och många stormarknader.

Förvirrad? Fråga sedan cheesemonger innan du köper. De borde kunna berätta om Parmesan du köper är den verkliga affären eller inte.