Salty Dog Cocktail Recept

Salty Dog är en populär och lätt blandad drink som lägger till ett par vändningar till vodka och grapefruktgreyhound . I detta recept byter vi Greyhound's vodka för gin och lägger till en salt fälg. Det är de enda skillnaderna, vilket gör det enkelt att komma ihåg båda drinkarna . När du lär dig en, är den andra lätt!

Ett torrt gin i London är bäst med Salty Dog och det här är en av de dryckerna där du kan vara lite sparsam. Använd gärna en av de billigaste spindlarna och spara den bästa gin för din Martinis .

Grapefrukt kan vara för sur för vissa smaker. Om det här är sant för dig, lägg till ett streck av enkel sirap för att få lite sötma och balansera det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rimla ett kyld collinsglas med salt.
  2. Fyll glaset med is och tillsätt gin och juice.
  3. Rör om .
  4. Garnera med en citron eller lime kil .

3 sätt att förbättra salt hunden

Salty Dog är perfekt för alla tillfällen och årstid. Det är också en bra drink att leka med och göra din egen. Här är några idéer för att komma igång.

Lägg till Bitters. Salty Dog kan förbättras snabbt med bara några droppar fruktbitar .

Du kommer bli förvånad över den subtila skillnaden som detta kan göra.

Gör det till en Martini. Salty Dog är bra på klipporna, men det gör också en fin, fruktig martini. Transformationen är lätt; du behöver bara minska det lite.

Den genomsnittliga "upp" cocktailen (som inkluderar martini-drycker) är 3 till 4 uns eftersom glasögonen är mindre och de tenderar att ha en högre koncentration av sprit. Salty Dog är typiskt en 6-uns drink, så en snabb justering krävs.

Börja med 1 1/2 ounce gin , 2 ounce grapefruktjuice och ett streck av enkel sirap. Skaka drycken med is och spänna in i ett saltrunt cocktailglas.

En växtbaserad muddle En annan snabb förbättring för Salty Dog är att lägga till en komplementär ört. Rosemary, mint och basilika är alla perfekta kopplingar med grapefrukt och kan lägga till lite pizzazz i drycken.

Ett annat tillvägagångssätt är att kombinera örter och sirap i en smaksatt enkel sirap. För den självhushållande bartendern är det här ett enkelt sätt att gå.

När du har mint eller rosmarin sirap kan den också sättas till andra cocktails .

Salty Dog gör en fantastisk feststans

Kombinationen av gin och grapefrukt är den perfekta inspirationen för en stansning . Det är fantastiskt för en liten brunchfest och kan göras så liten eller stor som du behöver.

Det är inte heller en dålig idé att avsluta detta slag med en liten gnista. En touch av ginger ale eller klubb soda gör nästan varje stans lite mer tilltalande.

Hur stark är salt hunden?

Salty Dog är en avslappnad drink. Koncentrationen av juice gör den till en av de cocktails som du enkelt kan njuta av i några omgångar utan att falla i ansiktet. Självklart, om du avslutar alla tre rundorna på en timme , är det en annan historia!

Med en 80-bevis gin, skulle Salty Dog receptet ovan väga in på en mild 12% ABV (24 bevis) . Detta kan jämföras med ett glas vin.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 193
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 301 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)