Glutenfri Pumpa Pie

En skarp, smörgåsig glutenfri pajskorsa och traditionell kryddig pumpa Custard-fyllning gör det här glutenfria pumpa-tårta receptet det enda du vill baka denna Thanksgiving-eller någon semester eller tillfälle för den delen. Alla kommer att njuta av detta recept, även dina gäster som inte behöver eller vill, undviker gluten. Håll fast vid de angivna ingredienserna och läs produktetiketter för att se till att allt du använder är glutenfritt.

Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg inte är glutenfria. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande, så var vänlig kontakta tillverkaren för att verifiera att produkten är glutenfri.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Gör pajskorpan: mäta de torra ingredienserna i en stor mixskål. Använd en visp för att blanda dem ordentligt. Häll de torra ingredienserna i en matprocesserskål försedd med ett metallblad. Tillsätt de kalla smörbitarna och puls tills de sänks till ärtorens storlek och blandningen ser smula ut. Tillsätt ägget och pulsen tills ägget ingår i mjöl-smörblandningen.
 2. Tillsätt isvatten och puls flera gånger. Använd tillräckligt med vatten för att göra ingredienserna helt ihop när du klämmer dem i handen. Tillsätt vattnet långsamt, bara lite åt gången. Om degen är för smulig och torr kan du lägga till ytterligare isvatten och puls flera gånger. Lägg inte till mer vatten om degen håller ihop och du kan bilda en boll. För mycket vatten gör degen klibbig och svårare att rulla ut och formas.
 1. Skrapa deg på en ren, glutenfri arbetsyta täckt med vaxat papper. Samla in i en boll. Dela degen i två delar och platta dem i skivor. Placera varje skiva i en plastpåse och kyl i minst en timme innan du rullar ut degen.
 2. Ta bort degen från kylskåp och placera den mellan två ark med vaxat papper. Låt det sitta bara tillräckligt länge för att bli mjukt nog för att rulla. Rulla från mitten utåt, arbeta för att göra en cirkel ca 10 tum i diameter och ca 1/8 tum tjock. Om degen blir för varm och klibbig, lägg den i frysen i flera minuter och fortsätt rulla den.
 3. Skala det övre arket av vaxpapper från degen och vrid försiktigt den över på en 9-tums pajplatta. Skölj försiktigt bort det andra arket med vaxat papper.
 4. Sätt försiktigt degen i en pajplatta. Trimma kanterna med en kniv, krympa dem med en gaffel eller använd din favoritmetod.
 5. Du kan skaka skorpan på denna punkt och avsluta paj senare, eller du kan fortsätta att fylla på. Förvärm ugnen till 350 F för att baka skorpan. Pierce den med en gaffel för att förhindra att den bubblas upp när du bakar, eller linjer degen med pergamentpapper och fyll tallriken med torra bönor eller pajvikter. Baka i ca 15 minuter eller tills det är lättgyllt.
 6. Gör påfyllningen: Kombinera alla ingredienser i en stor mixskål. Slå tills blandningen är jämn och välblandad, ca 1 minut.
 7. Förvärm ugnen till 400 F. Placera ubakad skorpa på ett stort bakplåt om du inte har parbaked det. Häll fyllningsblandningen i pajskorpan.
 1. Baka i en förvärmd ugn i 45 till 50 minuter eller tills en tandpetare som sitter i mitten av pajen kommer ut ren. Om du har skakad skorpan behöver du bara baka baka i 25 minuter eller så innan tandpetare kommer ut rent. Undvik överbakning - det kan orsaka att toppen av pajen spricker.
 2. Garnera pajen med färsk vispgrädde eller dammad med kanelsocker om så önskas.

Recept Tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 482
Totalt fett 25 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 214 mg
Natrium 258 mg
kolhydrater 56 g
Kostfiber 2 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)