Amandine förbättrar mat Rom aptitretare till desserter

amandine

I kulinariska konsten hänvisar ordet "amandine" (uttalat "ah-mahn-DEEN") till en maträtt som serveras garnerad med skivad, sliverad eller helt ristad mandel. Köksböcker i USA har amerikanskt termen till mandel, men låt inte det kasta dig. De två orden betyder samma sak.

Förbereda din sås

Grundproceduren för att förbereda en amandinsås är att smälta hela smöret i en liten kastrull eller sautépanna och värma tills den är skummig, lägg sedan till skivad eller skivad mandel.

Koka över låg värme tills mandlarna är guldbruna, och smöret har också lite brunt, men inte bränt. Sedan krydda med Kosher salt och en pressa citronsaft. Om dina mandlar redan är saltade skär du ner på saltet.

Observera att hela smör används istället för klarat smör, eftersom en viss grad av brunning av mjölkfastämnena i smöret är önskvärt.

Kockar med en massa tid på händerna gav sina amandinesåsar med hela mandel, men det är mycket lättare att bara slita upp ett paket skivad eller skivad mandel. Om du startar din amandinesås med hela nötter, vill du blanchera de skalade mandlarna först för att ta bort den bruna ytterhuden.

Fiskekursen

Om du är en sötvattenfiskaffär, tänk på att du använder vit fisk eller öring. Endera typen är lite söt men tillräckligt solid för att blanda bra med mandelsmaken. Saltvattenfiskval kan inkludera bland annat havsöring, grouper, lax eller torsk.

Tilapia är en billig fisk som också fungerar bra.

Din fisk kan vara fräsch eller frusen, det spelar ingen roll, men du vill baka det eller steka det innan du lägger till mandelplåten.

Ringa alla grönsaker

Ge dina kokta grönsaker och andra grönsaker extra ost när du förbereder dem amandin stil.

Nästan alla grönsaker, men speciellt gröna bönor, sparris, broccoli, selleri och blomkål, fungerar bra med mandelsås eller topping.

Blanda dina grönsaker i amandinsås istället för att hälla såsen över grönsakerna.

Plocka dina mandlar

Kalifornien producerar långt och bort de flesta av världens mandlar och är det enda som producerar frukten kommersiellt. Även om mandlar är en höstgrödor, kan du köpa dem nästan vilken som helst på året. De finns i bulk eller förpackad, fräsch eller redan blancherad, med skal eller utan. Undvik nötter som verkar släcka. Din mandel ska aldrig vara bitter.

Lagring av mandlar

En amandinesås förlänger inte livslängden hos maten som det serveras med, så om du har kvarbliven fisk amandin stil, låt den inte sitta i ditt kylskåp längre än fyra eller fem dagar. Samma gäller för dina grönsaker, men mandlar själva varar mycket längre.

Unshelled mandlar kommer att vara längre än de skalade. När du har öppnat ett paket, kläm ut luften och håll nötterna på en sval, torr plats. De kommer att ta upp till tre eller fyra månader i kylskåp, längre i frysen.

Om mandlarna fortfarande finns i sina skal kan du hålla dem i ditt skåp från solljus, i ett år eller mer.