Za'atar Pita Chips

Za'atar avser en blandning av medelstora kryddor som ger ut några unika smaker och texturer. Blandningen innehåller till exempel Sumac , som är en stark sur krydda som packar en stans till smaklökarna. Det är också det mycket element som kommer att hålla dig att äta mer! Det finns också några örter som färsk timjan. För att lägga till en liten crunch finns det även vita sesamfrön som finns i denna blandning. Det är därför det gör den perfekta blandningen som kryddor eller dopp!

Här gör vi våra egna Pita Chips. Pita Chips är så lätt att förbereda och kan också göra ett hälsosamt mellanmål. Läcker på egen hand, za'atar pita chips är särskilt bra med Mellanöstern ödemarker som muhammara eller hummus. Det finns inga bestämda mått för olivolja eller za'atar, så du kan variera flisarna efter smak.

Det stora med dessa tre ingredienser är att om du inte har tid att baka pitabrödet i chips kan du äta dem som ett dopp. Helt enkelt ha en liten doppskål eller doppplatta med olivolja och en annan doppplatta för za'atar. Skär sedan enkelt pitabrödet i skivor, dopp först i olivoljan och sedan in i za'atar-blandningen och njut!

Även om du har tid att göra chips, rekommenderar jag starkt att du gör det!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 grader. Linjera en stor eller två medium bakplåtar med folie.
  2. Stack pitabrödet på en skärbräda. Med en vass kniv skär du pitas i 6 jämn kilar. Öppna försiktigt varje kil och separera vid den bifogade änden så att du får två pitatrianglar från varje kil. (Du kan också skära genom den bifogade änden med en vass kniv om du föredrar.)
  3. Sprid pitatrianglarna, inuti (texturerad sida) uppåt, i ett enda skikt på bakplåten.
  1. Driva eller borsta pitatrianglarna lätt med olivoljan. Strö över liberalt med za'atar.
  2. Placera bakplåten i den förvärmda ugnen i ca 5 minuter, eller tills pitaschipsen börjar bli snabba och lätta bruna. (Titta noga på flisorna om du lämnar dem längre - de kan gå från toasty att brinna på ett ögonblick.)
  3. Ta bort bakplåten från ugnen och placera på hylla för att svalna. (Chipsna kommer att bli crunchier när de är kalla).
  4. Servera varma eller vid rumstemperatur med dips eller mjuka ostar. Chips kan lagras i en lufttät behållare vid rumstemperatur i 2 till 3 dagar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 485
Totalt fett 37 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 26 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 19,192 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)