Dijon-Mustard Infused Hollandaise Sauce

Denna Dijon sås är verkligen en väldigt enkel variant på Hollandaise sås gjord genom att lägga Dijon senap till en grundläggande Hollandaise. Senapet ger Hollandaise en fin bit av brådska. Denna rika, smaskiga sås kan serveras med grönsaker, fisk eller grillad kyckling .

Om du aldrig har gjort Hollandaise innan du kolla in Hollandaise sås: En guide för nybörjare . Det viktigaste är att hälla smält smör i äggulorna mycket långsamt. Värmande äggulorna hjälper smöret att bilda en stabilare emulsion .

Och självklart kan du använda butikskonserver, eller du kan göra din egen Dijon senap .

Observera att klarat smör är bäst för att göra Hollandaise. Du kan använda hela smör, men det blir svårare eftersom hel smör innehåller vatten och mjölkfastämnen, vilket kan störa emulsionen.

Här är en handledning om hur man gör klarat smör . Det är inte svårt, men om du tittar på alla dessa steg och typ av freaking out, här är ett tips: Du kan ibland hitta en produkt som heter ghee i snabbköpet, och ghee är i princip klarat smör, även om det har en lite nuttier smak eftersom det simmered för lite.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta ca två inches vatten till en simmer i en kastrull över medelvärme.
  2. Kombinera äggulorna, senap och kallt vatten i en glasskål och vispa dem ihop tills det är skumt. Vispa i några droppar citronsaft också. (Syran hjälper till med emulgeringen.)
  3. Placera skålen direkt ovanpå kastrullen. Skålens botten ska inte röra vid det simmerande vattnet. Vispa ägget i ca två minuter tills det är något tjockt.
  1. Ta bort skålen från värmen och börja drizzling i det klargörda smöret, mycket långsamt först, bara några droppar åt gången, medan du viskar kontinuerligt för att införliva smöret.
  2. Fortsätt whisking i smöret, och du kan drizzle det i lite snabbare när såsen tjocknar. Men inte för fort.
  3. När allt smör är införlivat, vispa i det som finns kvar av citronsaften tillsammans med Kosher salt och cayennepeppar efter smak.
  4. Leende. Du har just gjort Hollandaise.
  5. Rör nu i senap och servera genast.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 250
Totalt fett 26 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 165 mg
Natrium 129 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)